skip to Main Content
Hitte zorgt voor recordbrekende zeewater temperaturen aan de Costa Blanca

Hitte zorgt voor recordbrekende zeewater temperaturen aan de Costa Blanca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Het is warm in Spanje en ook langs de kust van de Middellandse Zee worden hoge temperaturen gehaald van boven de 35 graden en tegen de 40 graden. Niet alleen de lucht is warm maar ook de grond en de zee. Op 5 augustus werd een oud record aan de Costa Blanca verbroken nadat de temperatuur van het zeewater steeg naar de 29 graden. Helaas is dat slecht nieuws want afkoelen na een warme dag met een luchtvochtigheidsgraad van 98% is er dus niet bij aan de kust van Alicante.

Op zaterdag hebben 70 gemeenten van de de Comunidad Valenciana en 11 gemeenten van de provincie Alicante een geel weeralarm gekregen vanwege de hoge tot extreem hoge temperaturen deze dagen. Het is echter niet alleen overdag warm waarbij de luchtvochtigheidsgraad op sommige plaatsen maar liefst 98% is geweest maar ook ‘s-nachts met temperaturen tot 28 graden waarbij het slapen tijdens de tropische nachten erg lastig is.

Diegene die dan denken verkoeling te zoeken in de zee komen van een warme kermis thuis. De temperatuur van het zeewater is namelijk zo hoog dat verkoeling soms niet mogelijk is. Het kwik steeg in het water tot 29 graden wat voor dit deel van de Spaanse kust/zee een nieuw record is. Deze hoge temperatuur van het zeewater heeft men te danken aan de hoge luchttemperaturen van de laatste week waardoor het zeewater dus niet kan afkoelen.

Ook op andere plaatsen langs de Spaanse kust is het warm in de zee met watertemperaturen tot 27 graden en meer.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 18 reacties
 1. Willem,
  ben de braafste niet op de site, maar niet de enige
  alhoewel ik denk dat je dit al geprobeerd hebt geef ik het je toch maar door :
  e-mail: info[at]boekhandelkirchner.nl
  hoop dat ik je hiermee kan helpen
  zie je, kan ook braaf zijn….als de anderen dat ook zijn

 2. Beste Remco,
  Jouw artikelen met wetenswaardigheden vind ik altijd heel plezierig om die te lezen. De emoties en meningen van de medelezers weerspiegelen natuurlijk de menselijke natuur en zijn in dat opzicht humoristisch.
  Ik maak van deze gelegenheid gebruik om aandacht te vragen voor een boek dat ik al tijden zoek maar nergens kan vinden. De titel is De Spaanse Conquista En Reconquista 711-1492
  Luc Colruy Medium: Paperback | Artikelnummer: 9789058267726.
  Het is oorspronkelijk uitgever: Davidsfonds. Het is niet meer leverbaar. Als iemand een exemplaar heeft en het wil verkopen zou ik dat zeer op prijs stellen.

 3. ja denken is niet aan iedereen besteed hier en de gevolgen kunnen erg zijn
  de laatse Gota Fria was denk ik in 1996 (kan er een jaartje naast zijn), daar waren zelfs enkele doden bij, toen was het ook zo heet als nu maar als je hier enkel 2 weken op vakantie komt kan je dit natuurlijk niet weten maar ja
  een Gota Fria komt dan ook niet elk jaar voor en maar best ook

  1. De laatste echte gota fria was van recentere datum, nl. oktober 2007, waarbij het 48 uur zonder stoppen tropisch regende (een waterval) en er veel schade ontstond o.a. in de haven van Jávea en veel straten blank stonden.

 4. Heerlijke warme zee, hopelijk tot in het najaar?? Weleens aan het Gota Fria effect gedacht met deze hoge watertemperatuur?
  Dat wordt straks in het najaar weer pompen of verzuipen!

  1. Jazeker heb ik daaraan gedacht. Maar een gota fría is niet alleen afhankelijk van de zeewatertemperatuur. Er dienen 4 belangrijke fenomenen gelijktijdig op te treden , anders komt ie er niet. Dat hebben we vorig jaar en afgelopen winter ook gezien. Geen echte gota fría in het najaar, maar wel enorme neerslag tijdens stormen in de winter. Het weer laat zich nu eenmaal niet in vaste patronen vatten.
   Meteo is en blijft chaos theorie .
   Geen paniek dus over het warme zeewater.

 5. Beste Chris en Jack,
  Mogen andere mensen dan geen mening hebben over een artikel?
  Het is inderdaad wel waar dat de Mar Menor veel blauwe vlaggen kwijt is dus begrijp ik eerlijk gezegd jullie probleem niet echt, als het de waarheid is mag dat toch gezegd worden maar volgens jullie dus niet. Vraag me dan ook af wie hier sarcastisch doet.
  Laat anderen ook hun eigen mening hebben zonder verwijten naar elkaar te sturen of willen jullie altijd gelijk hebben?
  Dat je iemand niet hoeft tot daar nog aan toe maar jullie reacties zijn van een heel laag niveau.
  Het is geen verwijt naar jullie toe, zeker niet, maar denk er eens over na.
  mvg. Chris

 6. jack??????? nog nooit die naam tegengekomen….he moreno of fran, hoe ist? ergens hoofdpijn?
  woon in spanje en ga er nooit meer weg en van vakantiegangers hoef ik geen raad
  en ja de mar menor is niet zo goed, als je maar 2 weken in spanje vertoeft kun je dat niet weten he
  dat wij geen behoefte hebben om in zee te zwemmen gaat u niks aan

   1. Frank, vanaf nu gaan wij van de redactie beter op de reacties letten want het loopt dus af en toe de spuigaten uit waarbij teveel mensen te persoonlijk worden en er discussies volgen die niets met een artikel te maken hebben. Dat willen we niet meer en dat moet ophouden. Berichten of delen daarvan zullen zonder pardon verwijderd worden vanaf nu. Wij hebben tot nu toe niet willen ingrijpen want daar houden wij niet van omdat iedereen een eigen mening mag hebben maar soms gaat het voor ons te ver en heeft het niets meer met Spanje, SpanjeVandaag, het laatste nieuws of een bepaald onderwerp te maken. Jammer dat het zo moet 🙂

 7. Vertrek weer eens voor een maand naar Calpe. En ja, soms is het er erg heet, maar te warm zeewater ??? En voor al die azijnpissers met hun kritiek, pak je spullen en vertrek aub. Terug naar Nederland, of een ander warm land waarvan je denkt dat het beter zal zijn.

 8. niet goed om te zwemmen aan de mar menor, veel blauwe vlaggen kwijt
  had je het over mij??????????????????????

  1. Wat een gezever, heerlijk toch die tempratuur daar word hij niet kleiner van ( gezever)

 9. Misschien geen afkoeling door te gaan zwemmen maar het is heerlijk in de zee
  Hoop inderdaad dat de zee lang warm blijft tot in het najaar

 10. Lekker weertje om van te genieten, en gelukkig is er een hoge vochtigheidsgraad of het is hier helemaal droog.

 11. heel goe artikel en vooral heel leuk om te weten!
  nog ne fijne zondag!

 12. Ja, echt heerlijk zwemwater. Je hoeft zo ook niet meer echt “door”.
  En waarschijnlijk kunnen we tot diep in het najaar genieten van de warme zee.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken