skip to Main Content
Bommelding luxe hotel aan de Costa Dorada zorgt voor evacuaties en onrust

Bommelding luxe hotel aan de Costa Dorada zorgt voor evacuaties en onrust

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – Een bommelding heeft ervoor gezorgd dat de politie zaterdag met verschillende voertuigen, tientallen agenten en explosieven specialisten naar het hotel Le Meridien Ra in de kustplaats El Vendrell trokken om alle aanwezige gasten en de omgeving rondom het aan het strand gelegen hotel te evacueren. Na een grondige inspectie bleek gelukkig dat het om een vals alarm ging.

Er was uiteraard sprake van paniek en angstige momenten bij zowel de inwoners van de wijk Sant Salvador, een kustregio van de gemeente El Vendrell aan de Costa Dorada alsook de toeristen die verbleven in het vijfsterren hotel en appartementen en andere hotels in de omgeving. De honderden gasten werden door de politie, die in grote getale aanwezig was, geëvacueerd maar konden later die zaterdag terugkeren naar hun hotel.

Na een grondige inspectie door agenten en specialisten van de Catalaanse Mossos d’Esquadra, de Guardia Civil en Policía Local is gebleken dat er geen explosieven waren en dat het dus om een vals alarm ging. Dat is uiteraard goed nieuws maar ondertussen zat de schrik er goed in bij de toeristen en inwoners van dit deel van de Costa Dorada. Daarnaast is er veel commentaar op de sociale media te vinden rondom deze valse bommelding en is men zeer kwaad dat iemand in dit soort tijden met terroristische dreigingen zoiets bedenkt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
 1. Wie haalt het in zijn hoofd om de mensen zo de schrik op hét lijf te jagen !
  Een zware boete moet worden opgelegd alsmede werkuren.

 2. Heel beangstigend als je dit mee moet maken.
  Denk dat ze ook niet genoeg gestraft worden als ze dat gedaan hebben.
  mvg. Chris

 3. Gekken die genieten van een valse bommelding zijn er overal
  Gelukkig neemt de politie dit serieus
  Alhoewel het onnodig veel werk en overlast geeft
  Maar niet serieus nemen kan een drama worden

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken