menu: rubrieken, zoeken & meer

Versoepeling corona-maatregelen Valencia regio met einde van avondklok

Versoepeling corona-maatregelen Valencia regio met einde van avondklok
Beeld: 123rf (aangepast)

Versoepeling corona-maatregelen Valencia regio met einde van avondklok

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De regionale corona-maatregelen in de autonome regio Valencia zijn vanaf dinsdag 7 september versoepeld. Een van de belangrijkste versoepelingen is de afschaffing van de lokale avondklok tussen 1 en 6 uur in 68 gemeenten. Verder is de 10-personen limiet voor sociale bijeenkomsten voorbij, mogen er meer mensen aan een tafel zitten in de horeca en mag het nachtleven tot 3 uur openen maar nog steeds zonder dansen en een beperkt aantal aanwezigen.

Na bijna twee maanden tijd is er in de Valencia regio een einde gekomen aan de lokale avondklokken. Deze werden voor het eerst ingesteld op 13 juli in 32 gemeenten en gevolgd door een eerste verlenging dertien dagen later in 77 gemeenten en sinds 17 augustus bij een tweede verlenging in 68 gemeenten. Tijdens die avondklok (toque de queda) was het niet toegestaan om in de desbetreffende gemeenten tussen 1 en 6 uur op straat te zijn. Deze lokale avondklokken zijn sinds dinsdag 7 september verleden tijd.

Verder gold een 10-personen limiet bij sociale bijeenkomsten als het om niet-samenwonenden ging. Deze corona-maatregel is ook per dinsdag 7 september voorbij in de hele Valencia regio.

In de horeca is het aantal toegestane personen aan tafel verhoogd van 6 naar 8 personen. Verder is het sinds dinsdag 7 september ook weer toegestaan om de bestelling aan de bar te halen.

Ook voor het nachtleven in de autonome regio is er weer iets meer mogelijk want deze mogen open zijn tot 3 uur ‘s nachts. Maar er mag nog steeds niet gedanst worden en er geldt een maximum capaciteit van aanwezigen van 50 procent binnen en 100 procent buiten op terrassen.

Deze versoepeling van de regionale corona-maatregelen in de Valencia regio zijn op dinsdag 7 maart ingegaan en blijven actief tot maandag 27 september. Dan wordt er opnieuw gekeken naar de maatregelen en of deze aangescherpt of versoepeld kunnen worden.