Versoepeling corona-maatregelen Valencia regio met einde van avondklok

Versoepeling corona-maatregelen Valencia regio met einde van avondklok
Beeld: 123rf (aangepast)

Versoepeling corona-maatregelen Valencia regio met einde van avondklok

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

VALENCIA – De regionale corona-maatregelen in de autonome regio Valencia zijn vanaf dinsdag 7 september versoepeld. Een van de belangrijkste versoepelingen is de afschaffing van de lokale avondklok tussen 1 en 6 uur in 68 gemeenten. Verder is de 10-personen limiet voor sociale bijeenkomsten voorbij, mogen er meer mensen aan een tafel zitten in de horeca en mag het nachtleven tot 3 uur openen maar nog steeds zonder dansen en een beperkt aantal aanwezigen.

Na bijna twee maanden tijd is er in de Valencia regio een einde gekomen aan de lokale avondklokken. Deze werden voor het eerst ingesteld op 13 juli in 32 gemeenten en gevolgd door een eerste verlenging dertien dagen later in 77 gemeenten en sinds 17 augustus bij een tweede verlenging in 68 gemeenten. Tijdens die avondklok (toque de queda) was het niet toegestaan om in de desbetreffende gemeenten tussen 1 en 6 uur op straat te zijn. Deze lokale avondklokken zijn sinds dinsdag 7 september verleden tijd.

Verder gold een 10-personen limiet bij sociale bijeenkomsten als het om niet-samenwonenden ging. Deze corona-maatregel is ook per dinsdag 7 september voorbij in de hele Valencia regio.

In de horeca is het aantal toegestane personen aan tafel verhoogd van 6 naar 8 personen. Verder is het sinds dinsdag 7 september ook weer toegestaan om de bestelling aan de bar te halen.

Ook voor het nachtleven in de autonome regio is er weer iets meer mogelijk want deze mogen open zijn tot 3 uur 鈥榮 nachts. Maar er mag nog steeds niet gedanst worden en er geldt een maximum capaciteit van aanwezigen van 50 procent binnen en 100 procent buiten op terrassen.

Deze versoepeling van de regionale corona-maatregelen in de Valencia regio zijn op dinsdag 7 maart ingegaan en blijven actief tot maandag 27 september. Dan wordt er opnieuw gekeken naar de maatregelen en of deze aangescherpt of versoepeld kunnen worden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar informaci贸n de boletines y promociones a trav茅s de correo electr贸nico.
Legitimaci贸n: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites ser谩n ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificaci贸n, supresi贸n, oposici贸n y dem谩s derechos legalmente establecidos a trav茅s del email info@spanjevandaag.com
Informaci贸n adicional: Encontrar谩s m谩s informaci贸n en la pol铆tica de privacidad.