skip to Main Content
September was de warmste maand sinds 1965 in Spanje
Freepik

September was de warmste maand sinds 1965 in Spanje

September was de warmste maand sinds 1965 in Spanje

Freepik

MADRID – De afgelopen maand september was volgens de Spaanse weerdienst Aemet de warmste sinds 1965 met een gemiddelde temperatuur die 2,4 graden hoger lag dan dat van de periode 1981-2010 en er 29% minder neerslag viel. De gemiddelde temperatuur in Spanje was 23 graden, een 0,1 graden meer dan in de warmste maand tot nu toe, te weten september in 1987.

Volgens de Aemet hadden vooral de regio’s Galicië, Castilla y León, Extremadura, Castilla-La Mancha, Andalusië, de binnenlanden van Catalonië en Aragón, diverse andere regio’s op het Spaanse vasteland en de Balearen en Canarische Eilanden te maken met hogere temperaturen dan normaal.

De maximale gemiddelde temperatuur was 2,7 graden hoger dan wat normaal is in een septembermaand waarbij vooral de eerste dagen van september en de laatste week van die maand erg warm waren.

Ook de minimale temperaturen waren gemiddeld 2,1 graden hoger dan normaal in september met de laagst gemeten temperatuur die maand in Vitoria met 3,9 graden en Molina de Aragón met 4,9 graden.

September was ook een droge maand met een gemiddelde van 32 liter/m2 wat 29% minder is dan wat normaal is in september, te weten 45 liter/m2 tussen in de periode 1981-2010.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Klopt. In de regio met de meeste Nederlanders en Belgen zal men vreemd opkijken van dit bericht. Zuid-Oost Spanje was maar iets boven normaal , niks geks eigenlijk en vooral VEEL natter.

  2. Hier is in de eerste helft van september zowat 100l/m² gevallen, wat meer is dan 50% van het jaargemiddelde….

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken