Stichting Paard in Nood Spanje heeft hulp nodig

Stichting Paard in Nood Spanje heeft hulp nodig
Beeld: Paard in Nood Spanje

SEVILLA – Stichting Paard in Nood Spanje is een groot begrip geworden in Spanje. Deze stichting heeft in totaal 1504 paarden gered uit zeer erbarmelijke omstandigheden. Denk aan achtergelaten paarden in dichtgetimmerde stallen, gewoon op straat, of verlaten fincas. Soms zijn er alleen nog maar kadavers over. Paarden die zo zwaar verwaarloosd of mishandeld zijn, veulens die naast hun overleden moeders staan. Dat is waar Paard in Nood Spanje voor staat en vecht. De stichting heeft echter hulp nodig.

Op dit moment telt de stichting 194 paarden waar dagelijks voor gezorgd moet worden. Zorg die deze paarden nodig hebben waarbij je moet denken aan vitamines, hooi, stro, krachtvoer, veearts en hoefsmid.

Bij Paard in Nood Spanje is men van mening dat deze paarden weer paard mogen zijn, ze staan op een finca van 20 hectare inclusief stallen. Daarbij beschikt de stichting over een natuurgebied van 180 hectare.

Bij Paard in Nood Spanje worden getraumatiseerde paarden weer getraind om weer vertrouwen te krijgen in de mens. Paarden komen weer in kuddes te staan om de paardentaal weer te leren. Dat is het allermooiste en het meest dankbare van het werk van de vrijwilligers.

Paarden die zo mager en geknakt binnenkwamen om ze dan weer hun vrijheid in de kudde terug te mogen geven. Met flinke galopsprongen denderen ze behendig tussen de bomen, over de heuvels, de zon weer tegemoet. Stralende ogen, fier en statig. Zo behoort het leven van een paard te zijn. Daar draagt Paard in Nood Spanje graag haar steentje aan bij. 

Natuurlijk worden er bij geschiktheid ook paarden herplaatst. Zo kunnen we verder, en komen er weer plekken vrij. Anders zou de stichting haar mooie werk niet meer kunnen doen.

Paard in Nood Spanje werkt alleen met vrijwilligers en stagiaires. Een salaris kent de stichting niet. Maar daarentegen ook geen subsidies, de stichting is volledig afhankelijk van donateurs.

Hoe komt Paard in Nood Spanje aan donateurs, via Social Media. Dat er donateurs nodig zijn, dat is duidelijk, paarden zijn enorm duur in onderhoud, wat de paardenkenner zal beamen.

Natuurlijk is er ook een mogelijkheid om ons te bezoeken van 10.00 tot 18.00 is de poort elke dag geopend, handiger is om een afspraak te maken voor een rondleiding. Zie de contact pagina op de website.

Wilt jij Paard in Nood Spanje die beschikt over een ANBI Status, steunen met dit helaas zo nodige werk, dat kan. Want jouw hulp is keihard nodig …

Namens alle paarden enorm bedankt voor u steun en liefde voor de dieren. Zij tellen toch ook mee?

www.paardinnoodspanje.nl

Rekeningnummer Nederland:
IBAN: NL12 INGB 0007 1500 62
BIC: INGBNL2A

​Cuenta bancaria España:
IBAN:  ES04 0081 1430 3900 0105 3506
BIC: BSABESBB

Facebook Los Caballos Luna Spanje
YouTube kanaal
Instagram

Bron: Ingezonden tekst en foto’s Stichting Paard in Nood Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

3
Reageer op dit artikel

3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
ria van schaijk-verbeek

Meneer Eddy, Uw reaktie is heel heel kort door de bocht. Als U zich in De Stchting Paard in Nood verdiept en dit dus vanaf het begin dat Laura zich vestigde in Hondon de las Nieves in 2011 en dan tot heden, ziet U dat het lot het zo bepaalde. Dat Laura de Stichting in het leven riep, door al het verdriet en leed en toestanden waar ze paarden in aantrof. Niet allen zijn wat U sadisten noemt. Er zijn ook mensen die noodgedwongen door de crisis hun geliefde paarden niet meer konden onderhouden. Er zijn ook heel wrede personen… Lees verder »

Lucia

Deze mensen doen Geweldig Werk.
Veel inspanning, aandacht, zorg en geld voor nodig.
Iedere donatie Helpt een paard in Nood,.
hoe klein uw donatie ook is.
Steun deze Fantastische mensen,
de paarden zijn zeer dankbaar !
Dank alvast !

Eddy

Laat de vuile sadisten die hun paarden zo verwaarlozen er voor opdraaien.Verkoop heel hun hebben en houden want ze zijn niet waard om iets te hebben.Desnoods laat je hun familie mee opdraaien omdat ze niet hebben ingegrepen tijdens de folteringen die dikwijls maanden duren

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.