menu: rubrieken, zoeken & meer

Regionale overheid Balearen wil ook negatieve corona-test-eis

Regionale overheid Balearen wil ook negatieve corona-test-eis
Beeld: Freepik

Regionale overheid Balearen wil ook negatieve corona-test-eis

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Vanaf 14 november moeten alle reizigers ouder dan 6 jaar de resultaten van een negatieve corona-test laten zien als ze de toeristische accommodaties op de Canarische Eilanden willen betreden. Het idee van een verplichte corona-test in het land van oorsprong van de toeristen spreekt de regionale overheid van de Balearen ook aan voor volgend jaar zomer.

De kans dat het coronavirus en de maatregelen die men overal neemt om verdere verspreiding daarvan te voorkomen volgens jaar zomer voorbij zijn is klein. Daarom werken de autoriteiten in met name de toeristische gebieden in Spanje al aan de plannen voor de zomer van 2021.

Ook de regionale overheid op de Balearen eilanden zit niet stil en heeft gekeken naar de maatregel van de Canarische Eilanden die vanaf 14 november een negatieve corona-test (PCR-test of antigeentest) eisen van iedereen ouder dan 6 jaar die een toeristische accommodatie wil betreden.

De Balearen eilanden zijn nu aan het onderzoeken of ook zij aan de Spaanse en buitenlandse toeristen kunnen eisen dat ze met een negatieve corona-test naar Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera komen volgend jaar zomer.

Maar de Govern gaat wellicht nog een stapje verder en is ook bereid om op de eilanden na aankomst een corona-test uit te voeren indien de toeristen geen negatieve test van huis uit meenemen. Op de Canarische Eilanden heeft men deze optie uiteindelijk niet ingevoerd maar de Balearen denken er dus wel aan.

Het idee van een negatieve PCR-test is altijd iets wat de regionale overheid op de Balearen heeft verdedigd maar dan wel via een Europese regel, iets wat tot op dit moment nog niet gebeurd is. Er zullen maanden komen van planning maar het idee is dat men voor maart 2021 weet wat de plannen zijn van de Balearen eilanden wat betreft de verplichte corona-tests.