skip to Main Content
Spanje op tweede plaats als het gaat om favoriete vakantiebestemming gedurende feestdagen

Spanje op tweede plaats als het gaat om favoriete vakantiebestemming gedurende feestdagen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Uit een onderzoek van de reisorganisatie Corendon is gebleken dat de Nederlanders de komende feestdagen graag in Spanje zouden willen doorbrengen. Uit het winterzon-onderzoek blijkt dat Curaçao als bestemming de grote favoriet is en het vasteland van Spanje en met name de Canarische Eilanden op de tweede plaats staan. Het gaat om een mogelijkheid waarbij als de Nederlanders zouden kunnen kiezen er veel naar het buitenland richting de zon zouden vertrekken. In 89,6% van de gevallen gebeurt dat echter niet terwijl slechts 4% van de deelnemers daadwerkelijk Kerstmis en oud & nieuw op een zonnige bestemming viert.

Ruim vier op de tien Nederlanders zouden, als zij mochten kiezen, liever hun feestdagen doorbrengen op een zonnige bestemming dan met hun familieleden aan het kerstdiner. Gemiddeld 30% twijfelt nog of zij liever op winterzonvakantie gaan dan een viergangen kerstdiner delen met hun familieleden en 29% verruild een zonvakantie liever voor een viergangendiner met de familie.

Uit analyse blijkt dat ruim de helft van de Nederlanders aankomende wintermaanden een winterzonvakantie overweegt (61,1%). Sterker nog, nog eens 3,1% heeft deze vakantie al geboekt en ontvluchten de kou en slechte weer in Nederland.

In de afgelopen jaren heeft 16,2% van de Nederlandse zonaanbidders de feestdagen wel eens doorgebracht op de zonbestemming. Het vaakst worden dan zowel de kerstdagen als oud & nieuw gevierd op de vakantiebestemming (7,7%). Gemiddeld 10,4% van de respondenten viert tijdens wintermaanden van 2017 en 2018 de feestdagen op winterzonvakantie.

Bestemmingen

De droomvakantie in de wintermaanden van de Nederlanders is met stipt Curaçao. Daarna vertrekken veel respondenten graag naar de Spaanse Costa of werden andere bestemmingen als favoriet benoemd, zoals: Californië, de Kaapverdische eilanden of Tenerife en andere Canarische eilanden. Een deel van de respondenten gaf aan dat het specifieke vakantieland voor hen niet zoveel uitmaakt, als de zon maar schijnt en het lekker warm is.

Temperaturen boven 26 graden

Ongeveer twee op de tien Nederlanders vinden de temperatuur niet zo belangrijk op hun winterzonbestemming, als de zon maar schijnt. Toch zegt maar een kleine groep temperaturen onder de 20 graden of juist boven de 30 graden fijn te vinden. Het de grootste groep zonaanbidders zou het liefst verblijven in temperaturen tussen de 26 en 30 graden (43,2%). Zij zijn bereid hier ook ver(der) voor te vliegen. Zo’n 41,0% van alle zonvakantiegangers zegt namelijk ook bereid te zijn meer dan zeven uur te vliegen naar hun zonbestemming. Spanje en de Canarische Eilanden en ook Portugal zijn de winterzonbestemmingen die het dichtste bij Nederland liggen.

Één tot twee weken

Ruim negen van de tien zonaanbidders gaan één tot twee weken op winterzonvakantie (91,2%). Toch zijn er ook vakantiegangers die langer genieten van goed weer in het buitenland. 3,5% van de Nederlandse zonliefhebbers genieten gemiddeld drie weken of langer van de zachte winterzon in het buitenland.

Bron: Winterzon-onderzoek van Corendon

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
 1. Spanje staat bij ons op de 1e plaats.
  Maar echter wel net na Kerst.
  Eerst thuis met kids en kleinkids ( andere familie voor ons niet nodig ) gezellig kerstavond vieren.
  En dan naar Spanje om oudejaarsavond op het strand te vieren.

 2. Wij doen het al jaren! gaan liever op reis dan aan altijd dezelfde tafel te zitten
  en te luisteren naar alweer dezelfde uitleg van jaren terug!
  Het is zo vervelend en saai te noemen! Geef ons maar Spanje met wat zon en leuke mensen om je heen!

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken