skip to Main Content
Catalaanse politie waarschuwt toeristen op vliegveld Barcelona om veiligheid
Europa Press

Catalaanse politie waarschuwt toeristen op vliegveld Barcelona om veiligheid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Tijdens een nieuwe protestactie van agenten van de Catalaanse politie Mossos d’Esquadra op het vliegveld van Barcelona werden reizigers gewaarschuwd dat het onveilig is op straat in de Catalaanse hoofdstad. Vanwege het gebrek aan agenten kan de Catalaanse politie volgens de demonstranten de veiligheid van de toeristen en inwoners niet waarborgen en garanderen.

Het is een nieuwe actie die volgt op de actie eind november toen toeristen bij de Sagrada Familia ook al gewaarschuwd werden vanwege de veiligheid in Barcelona. Dit keer demonstreerden de politie agenten in de T-1 terminal van het vliegveld El Prat-Barcelona waar ze met pamfletten in meerdere talen en een verbale uitleg toeristen waarschuwden voor het gebrek aan veiligheid op straat.

De Catalaanse politieagenten deden dit, overigens net zoals bij de eerdere acties, met gele hesjes die na wat er in Frankrijk is gebeurd wereldbekend zijn geworden en meer de aandacht trekken. Bij deze actie van het platform MosS.O.S waren er ongeveer 12 agenten op het vliegveld aanwezig.

Volgens het platform van Mossos d’Esquadra agenten is er een gebrek aan tenminste 2.000 autonome politieagenten is wordt de situatie steeds moeilijker om de veiligheid van o.a. de toeristen te garanderen in Barcelona en de rest van Catalonië.

In de folder met daarop een tekst in diverse talen zoals Catalaans, Spaans, Engels, Duits, Frans, Italiaans en Russisch is te lezen dat vanwege het gebrek van agenten het goed mogelijk is dat de politie niet op tijd kan komen als er iets gebeurd is en dat de wachttijd langer kan zijn dan normaal wanneer men aangifte wil doen op het politiebureau.

Overigens is het gebrek van agenten van de Mossos d’Esquadra niet de enige reden dat men protesteert. Zo willen de agenten meer vrij, een betere verdeling van de roosters, minder werkdruk en meer loon.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
  1. Zo blijven verder doen en de toeristen gaan minder en minder naar Barcelona en omstreken komen .Een nieuwe crisis op komst in Spanje ??

  2. De gele hesjes is het ongenoegen aan de onderkant en het midden van de samenleving de belastingdruk en daarbij de machtsmisbruik van de overheden ?

    1. Niettemin is het overvolle vliegveld van Barcelona ruim bevolkt met lieden die daar niet aankomen of afreizen maar niets anders te zoeken hebben dan mensen te beroven in de zenuw-drukte.
      Heb het daar 2 keer meegemaakt, mensen werden tijdens inchecken beroofd door onvolk.

  3. 2 vliegen in één slag, zoals dat heet. Niets vermoedende toeristen weten reeds een beetje waar ze aan toe zijn en terzelfdertijd eisen de Mossos de aand

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken