skip to Main Content
Buitenlanders hebben gedurende 2014 voor 28 procent meer huizen gekocht in Spanje

Buitenlanders hebben gedurende 2014 voor 28 procent meer huizen gekocht in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

sevende5MADRID – 2014 was een goed jaar voor de huizenverkopen aan buitenlanders aldus de gegevens van de Spaanse overheid. Er werden door de buitenlanders 28,4% meer woningen gekocht met een totaal geïnvesteerd bedrag van 6 miljard euro waarvan het grootste deel, te weten 5,4 miljard euro, werd besteed aan gebruikte woningen.

Volgens de gegevens van het ministerie van ontwikkeling was de provincie Alicante de regio waar de meeste woningen werden gekocht door buitenlanders. Alleen al deze provincie registreerde net zoveel verkopen als heel Catalonië of bijna heel Andalusië. Om precies te zijn, alleen al in Alicante werd voor 1,2 miljard euro aan woningen gekocht, dat is het grootste deel van de 1,5 miljard euro opbrengsten in de deelstaat Comunidad Valenciana. In de deelstaat Andalusië werd voor 1,4 miljard euro gekocht terwijl dat bedrag 1,1 miljard bedroeg in de deelstaat Catalonië.

Een van de beweegredenen voor het vertrouwen van de buitenlanders in de aanschaf van woningen in Spanje is natuurlijk de prijs die soms wel met 50% daalde. De meeste van de buitenlanders kochten echter wel gebruikte of tweedehands woningen wat blijkt uit het feit dat van het totaalbedrag van 6 miljard euro alleen al 5,4 miljard naar gebruikte woningen ging, 33,4% meer dan gedurende 2013 – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken