skip to Main Content
Een van de Driekoningen om het leven gekomen na val van praalwagen in Almería

Een van de Driekoningen om het leven gekomen na val van praalwagen in Almería

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

driekoningen1ALMERÍA – De Driekoningen optocht van de plaats Níjar in Almería is niet helemaal goed verlopen nadat een 20 jarige Koning Baltasar van de praalwagen ten val kwam en later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis overleed.

Het ongeval gebeurde deze maandagavond rond 19.00 uur tijdens de Driekoningen intocht in de plaats Níjar, provincie Almería. Een van de Driekoningen, Baltasar, werd gespeeld door een 20 jarige inwoner van de plaats. Toen de jongen echter op de praalwagen stond kwam deze in aanraking met een elektriciteitskabel waardoor de jonge Koning van de praalwagen werd gegooid en ernstig gewond raakte bij zijn val. Uren later overleed de jongen in het ziekenhuis.

Een soortgelijk voorval deed zich enkele jaren geleden ook al voor in Sevilla toen een van de Driekoningen ernstig gewond raakte. In heel Spanje vonden maandagavond optochten plaats met praalwagens en de Driekoningen die feestelijk onthaald werden door de miljoenen kinderen en hun ouders. Er waren meerdere problemen in Spanje zoals in Valencia waar de boot waarop de Driekoningen aankwamen in de haven in brand stond en daarna een van de praalwagens een lekke band had. De praalwagens in Ourense hadden ook lekke banden waardoor de optocht vertragingen opliepen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken