skip to Main Content
PP-partij deelt op Twitter “humoristische” video met doodwens premier Spanje
El Pais

PP-partij deelt op Twitter “humoristische” video met doodwens premier Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – In plaats van een gezellige tijd voor kinderen en cadeaus tijdens de Driekoningen in Spanje heeft de Partido Popular voor veel ophef gezorgd door op de officiële Twitter account een video te delen waarin min of meer de premier van Spanje Pedro Sánchez wordt dood gewenst door een kind. De video bleef niet lang staan op Twitter staan en werd na 60 minuten met een excuus verwijderd.

Dat de video verwijderd is mag dan als positief gezien worden, althans zo ziet de PP dat, maar feit blijft dat de conservatieve steeds harder wordende politieke partij een indirecte aanval opende op de premier van Spanje. De video is niet door de PP gemaakt maar werd wel door de politieke partij gedeeld op Twitter.

In de video is de Andalusische humorist Ignacio de la Puerta samen met een kind te zien die gezamenlijk het Driekoningen wensenlijstje voorlezen. De minderjarige jongen in kwestie is in vol ornaat en zonder bedekt gezicht (iets wat eigenlijk niet mag) te zien terwijl hij zijn brief aan de Reyes Magos voorleest met de volgende tekst:

“Beste Drie Koningen: Mijn favoriete zangeres was Amy Winehouse maar die heb je meegenomen. Mijn favoriete acteur was Robin Williams maar die heb je meegenomen. Mijn favoriete humorist was Chiquito de la Calzada maar die heb je ook meegenomen. Ik schrijf je deze brief alleen om te melden dat mijn favoriete premier is … Pedro Sánchez”.

Men moet de tekst dus als volgt lezen, de eerder genoemde personen zijn allemaal de favoriet van de minderjarige jongen maar die zijn allemaal gestorven dus mijn favoriete premier is Sánchez dus…

De humorist die deze video heeft gemaakt en op zijn eigen YouTube kanaal heeft geplaatst zegt niet te weten waarom iedereen zich zo druk maakt. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurd want ook de voormalige premiers Aznar, Zapatero en Rajoy kwamen al voorbij in deze vreemde doodwens-video de “mal gusto” zoals deze omschreven wordt door velen.

De PP ziet in dat ze fout zaten en verwijderde de video binnen 60 minuten van de officiële politieke partij Twitter account. Daarnaast bood de partij excuses aan op Twitter waarbij ze melden dat het een fout was om deze video te delen en dat ze uiteraard niemand dood wensen. Ondertussen is dit akkefietje wel breed in de pers uitgemeten.

De PSOE-partij van premier Pedro Sánchez heeft de video overhandigd aan justitie om te kijken of het hier om een overtreding gaat of niet. Zoals de PSOE al meldt op Twitter zijn de politieke partijen voor iets meer dan de dood te wensen van de premier van de regering.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
    1. Ja, bij de PP en de catalaanse onafhankelijkheidspartijen wel. Maar ik denk dat elke Spaanse partij in staat is om zo laag te zinken, zo ver daarboven zitten ze ook weer niet.

  1. Hiermee is de PP bij mij nog meer gedaald, je wenst niemand dood punt uit. Naderhand excuus aanbieden zou ik niet eens aanvaarden bij zulke onmenselijke daden.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken