skip to Main Content

Algeciras ondergelopen na hagel- en regenstorm

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

CÁDIZ – (Redactie) De plaats Algeciras is zondag compleet ondergelopen nadat rond 12 uur een enorme wolkbreuk voor veel wateroverlast zorgde. De storm begon als een hagelstorm wat overliep in een regenstorm van meer dan 3 uur totdat rond 15 uur de storm ophield. Inmiddels waren de straten, huizen, parkeergarages en winkels al ondergelopen aangezien Algeciras niet voorbereidt is voor dit soort watergeweld.

De brandweer en hulpdiensten moesten veel aan te pas komen nadat er tenminste 400 meldingen binnenkwamen bij hen en het 112 noodnummer. Niet alleen de straten en pleinen in de stad zelf waren ondergelopen maar ook de N340 en de A-7 waardoor er tevens verkeersopstoppingen plaatsvonden. Daarnaast viel op veel plaatsen de stroom uit vanwege de regenval.

Ondanks dit ongekende natuurgeweld in Algeciras zijn er, buiten materiele schade, geen gewonden te betreuren, aldus de politie.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend