skip to Main Content

De bekeuringen na snelheidswijziging op de Spaanse wegen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) De snelheid op de Spaanse wegen is van 120 naar 110 km per uur verlaagd, dat is inmiddels wel bekend. Het systeem van bekeuren is als gevolg hiervan ook aangepast, net zoals de radars op alle wegen die vanaf 125 km per uur zullen flitsen.

Tot nu toe was de sanctie voor het rijden tussen de 120 en 150 km per uur vastgesteld op 100 euro wat, wanneer men snel betaalde, werd gehalveerd naar 50 euro. Met de nieuwe maximum snelheid blijft de boete van 100 euro gehandhaafd maar wordt deze niet meer uitgeschreven tussen 120 en 150 km per uur maar tussen 110 en 140 km per uur. Vanaf 141 km per uur zal de bekeuring verdrievoudigen tot 300 euro. Automobilisten zullen tot 151 km per uur echter geen punten van hun rijbewijs verliezen, een regel die tot nu toe altijd werd gehanteerd.

Radars

Om de vaste en mobiele radars op dezelfde manier te laten functioneren als voor de snelheidsverandering, werden ook deze aangepast met weliswaar hetzelfde marge van 15 km per uur (recent nog verlaagd van 18 naar 15 km per uur door de DGT) maar gebeurt dat dus niet meer vanaf 135 km per uur maar vanaf maandag 7 maart vanaf 125 km per uur.

De wijziging van de snelheid op de Spaanse snelwegen, autowegen en tolwegen is ingegaan vanaf vandaag, maandag 7 maart, tot en met minimaal 30 juni van dit jaar. Daarna zal worden beslist of er een verlenging zal komen van de snelheidsverlaging of dat deze weer naar 120 km per uur veranderd zal worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend