Spaanse supermarktketen Mercadona gaat eigen mondkapjes verkopen

Spaanse supermarktketen Mercadona gaat eigen mondkapjes verkopen
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

VALENCIA – De Spaanse supermarktketen Mercadona gaat vanaf 14 mei mondkapjes verkopen in de meer dan 1.635 eigen winkels in Spanje. Mercadona voegt zich daarmee in het rijtje van andere supermarktketens zoals de Lidl, Carrefour, Hipercor, Día en Eroski die in Spanje op bepaalde plaatsen al begonnen zijn met het verkopen van mondneusmaskers. Mercadona kondigde ook aan dat vanaf maandag 11 mei de openingstijden van de supermarkten veranderen.

Mercadona neemt in het assortiment mondkapjes op van het huismerk Deliplus. Het gaat om niet herbruikbare sanitaire mondneusmaskers die in een verpakking van 10 stuks verkocht worden voor 6 euro, 60 eurocent per stuk dus wat 0,36 euro minder is dan de verplichte maximale verkoopprijs van 0,96 euro. Mercadona is niet de eerste supermarktketen in Spanje die mondkapjes in de verkoop doet maar het is wel de eerste keten die dat doet onder een eigen huismerk naam.

De ‘Deliplus, mascarillas higiénicas no reutilizables’ zullen vanaf donderdag 14 mei in de 1.635 eigen Mercadona supermarkten te vinden zijn. Wees er echter wel snel bij want met een prijs van 6 euro voor 10 niet herbruikbare mondkapjes waardoor deze 0,60 euro per stuk kosten zal de voorraad wellicht snel op zijn in jouw buurtsuper in Spanje.

Daarnaast heeft Mercadona laten weten dat vanaf maandag 11 mei de supermarkten eerder open gaan en later sluiten, te weten 9 uur open en om 20 uur dicht. 

Andere supermarkten

Andere supermarktketens verkopen sinds een of meerdere weken al mondkapjes zoals de Carrefour die eerst in Madrid maar daarna in heel Spanje mondkapjes in de verkoop heeft. Een verpakking met 10 mondkapjes heeft een verkoopprijs van 7,90 euro (prijs is recent verlaagd) wat dus 0,79 euro per stuk is.

Bij de Lidl supermarkten in Spanje worden bij sommige supermarkten (dus nog niet overal in Spanje) verpakkingen met 50 mondkapjes verkocht voor 29,99 euro waardoor deze dus 0,60 euro per stuk kosten. In eerste instantie worden deze Lidl mondkapjes verkocht in Madrid en Barcelona maar binnenkort ook in alle 600 eigen Lidl winkels in het land.

De Spaanse keten Día is ook begonnen met de verkoop van mondkapjes maar alleen online via de webwinkel. Daardoor kan deze supermarktketen heel Spanje bereiken, ongeacht waar iemand woont en of er een Día supermarkt dichtbij ligt. Het gaat hier om verpakkingen met 50 mondkapjes voor 30 euro wat 0,60 euro per stuk is.

De Hipercor (supermarktketen van de El Corte Inglés) worden verpakkingen met 50 mondkapjes verkocht voor 39,95 waardoor de mondkapjes 0,80 euro pers tuk kosten. Het is slechts toegestaan om per persoon één doos te kopen.

En dan zijn er nog de apotheken waar je terecht kunt voor mondkapjes en waar deze met een maximale verkoopprijs van 0,96 euro over de toonbank gaan.

In alle gevallen gaat het overigens om de zogenaamde chirurgische mondkapjes voor volwassenen. Kindermaten zijn nog maar weinig te koop maar de kans op kinder-mondkapjes te vinden is het grootst bij de apotheken.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.