menu: rubrieken, zoeken & meer

Nederland past gedeeltelijk reisadvies voor de Balearen eilanden aan

Nederland past gedeeltelijk reisadvies voor de Balearen eilanden aan
Beeld: 123rf

Nederland past gedeeltelijk reisadvies voor de Balearen eilanden aan

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft op vrijdag 7 mei het reisadvies voor de Balearen eilanden aangepast. Het Nederlandse kabinet adviseert tot 15 mei nog steeds om niet naar het buitenland te reizen en ook niet vanuit het buitenland naar Nederland te reizen als dat niet echt nodig is. Maar terwijl heel Spanje oranje gekleurd blijft zijn er toch enkele belangrijke versoepelingen voor de Balearen eilanden.

Alle Nederlanders die op bezoek zijn geweest op de Balearen eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera of daar woonachtig zijn en naar Nederland willen of moeten reizen, hoeven vanaf zaterdag 8 mei 2021 niet meer in quarantaine in Nederland, zo is te lezen op Nederlandeereldwijd.nl. 

Verder geldt dat er vanaf zaterdag 8 mei 2021 ook geen testverplichting meer geldt om naar Nederland te reizen. Reizigers vanaf de Balearen hoeven dus geen negatieve PCR en antigeen-testuitslagen meer te laten zien voor vertrek naar Nederland.

De eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera gelden vanwege de verbeterde gezondheidssituatie voor Nederland niet langer als covid-hoogrisicogebied. De rest van het Spaanse vasteland en de Canarische Eilanden worden echter nog wel gezien als covid-hoogrisicogebied.

Rest van Spanje

De maatregelen gelden nog wel steeds voor de rest van het Spaanse vasteland en voor de Canarische Eilanden. Verder hebben zowel de Balearen als het Spaanse vasteland en de Canarische Eilanden nog steeds een oranje reisadvies.

Na een verblijf in de rest van Spanje (behalve dus de Balearen eilanden) moet je bij terugkeer in Nederland wel 10 dagen in quarantaine. Op dag 5 van de quarantaine kun je jezelf bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode.

Je moet als reiziger (van 13 jaar of ouder) uit een covid-hoogrisicogebied een negatieve NAAT(PCR)-test van maximaal 24 uur oud bij het aan boord gaan laten zien. Of in het bezit zijn van een negatieve sneltest die maximaal 24 uur voor het boarden is afgenomen en een negatieve NAAT(PCR)-test die is afgenomen maximaal 72 uur voor aankomst in Nederland. Zie Rijksoverheid.nl voor meer informatie.

ATTENTIE: Les altijd ook de officiële bronnen van deze informatie omdat er regelmatig wijzigingen zijn en onze informatie verouderd kan zijn. In dit geval dus de websites Nederlandwereldwijd.nl en Rijksoverheid.nl.