skip to Main Content

Grootste middellandse zee cruise schip met 4.000 passagiers in haven van Alicante

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – (Redactie) Het grootste cruiseschip van de middellandse zee, de Independence of the seas, is maandag met aan boord 4.000 passagiers aangekomen in de haven van Alicante. Het bezoek van het cruiseschip vormt onderdeel van een van de vier bezoeken die men deze zomer zal brengen aan de stad Alicante.

De Independence of the seas is het vlaggenschip van de rederij Royal Caribbean en heeft maar liefst 15 verdiepingen waar 4.370 passagiers kunnen verblijven tijdens hun vakantie. Naast de meer dan 4.000 passagiers is er ook plaats voor 1.360 arbeiders die zoals gebruikelijk uit de hele wereld komen, ook uit Nederland en België. De Independence of the seas heeft aan boord onder andere een klimwand, diverse whirlpools, een ijsbaan, golf-oefenbaan en de zogenaamde Royal Promenade, een soort van winkelcentrum aan boord.

Alicante wil net zoals steden als Cádiz, Barcelona en Málaga graag opgenomen worden in de cruiseprogramma’s vanwege de enorme groei van reizen en passagiersaantallen op de middellandse zee cruises. In Barcelona bijvoorbeeld komen er per jaar al gauw bijna 2 miljoen passagiers aan wal. Zo’n vaart zal het in Alicante wel niet lopen maar toch wil de gemeente end e havenautoriteiten een graantje meepikken van deze groeiende toeristenindustrie.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend