menu: rubrieken, zoeken & meer

Voordelig op corona testen direct bij vliegveld Alicante-Elche nu mogelijk

Voordelig op corona testen direct bij vliegveld Alicante-Elche nu mogelijk
Beeld: Eurofins Megalab / Facebook

Voordelig op corona testen direct bij vliegveld Alicante-Elche nu mogelijk

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Het heeft lang geduurd maar net op tijd voor veel reizigers die gebruik maken van het vliegveld van de Costa Blanca, Alicante-Elche. Maar sinds kort heeft Eurofins Megalab hun corona-testcentrum bij het El Altet vliegveld geopend waardoor het nu dus direct in het vliegveld mogelijk is om PCR-testen, antigeen- en antilichaamtesten op afspraak af te laten nemen.

Eurofins Megalab is de verantwoordelijke voor de corona testen bij 12 Spaanse vliegvelden en sinds 28 maart worden er al corona tests afgenomen op veel vliegvelden maar nog niet bij Alicante-Elche en Barcelona

Terwijl het testcentrum bij het vliegveld Barcelona-El Prat nog steeds niet is geopend, is dat nu wel het geval bij het vliegveld Alicante-Elche. Het testcentrum bij het vliegveld van Valencia was al eerder open gegaan.

Op dit moment worden er door twee laboratoria corona testen afgenomen bij 15 Spaanse vliegvelden. Eurofins Megalab doet dat bij: Palma de Mallorca; Ibiza; Menorca; Gran Canaria; Tenerife-Sur; Lanzarote; La Palma; Fuerteventura; Valencia; Bilbao; Alicante-Elche (nog niet bij Barcelona-El Prat). Arquimea doet dat bij: Madrid; Málaga en Sevilla.

Reserveringen

Om een corona-test te laten uitvoeren bij een van de eerder genoemde vliegvelden waar Eurofins Medialab aanwezig is, moet je reserveren via DEZE WEBSITE of door het downloaden en installeren van de Android of iOS smartphone apps waarvan de links via een QR-code te vinden zijn op de website.

Je moet je eerst aanmelden door alle gevraagde gegevens in te vullen waarna je een e-mail moet bevestigen zodat het laboratorium het juiste e-mailadres heeft om de resultaten naar toe te sturen. Er wordt dan ook een toegangscode toegestuurd die je moet invullen om verder te gaan met het proces.

Als dat gebeurd is moet je een vliegveld kiezen uit de lijst en kun je een beschikbare dag en tijd kiezen waarop je een test wilt laten uitvoeren. Verder moet je de manier van betalen kiezen (credit card of PayPal) en moet je van tevoren betalen.

Als je alle stappen volbracht hebt krijg je via de e-mail een QR-code die je nodig hebt om jezelf te melden op de gereserveerde dag en het tijdstip bij het desbetreffende vliegveld. LET OP want bij de meeste vliegvelden mogen alleen reizigers met een boarding pass naar binnen, iets dat je moet aangeven bij reservering.

Soorten testen en prijzen

De testen die ze uitvoeren zijn de PCR-test (uitslag in 12 uur); Antigeensneltest (uitslag binnen 20 minuten); Antilichaamtest (uitslag binnen 20 minuten.

De prijzen voor een PCR-test liggen tussen de 58 en 70 euro. De antigeentests kosten tussen de 24,45 en 29,17 euro en de prijzen van de antilichaamtesten liggen tussen de 29,34 en 35 euro.

De hier genoemde prijzen zijn de standaardtarieven die afgesproken zijn tussen de vliegveldbeheerder Aena en de bedrijven die de tests uitvoeren bij de vliegvelden.

GA NAAR DE WEBSITE VAN Eurofins Megalab.