skip to Main Content
Delen van Spanje geteisterd door hagel, wind en zware stormen

Delen van Spanje geteisterd door hagel, wind en zware stormen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

weer6aMADRID – Het was een heftige donderdag op veel plaatsen in het westelijk deel van Spanje en het Pyreneeën gebergte wat betreft het weer. Daar waar de zon volop schijnt langs de populaire kusten in Catalonië, Valencia, Andalusië en op de Balearen en Canarische eilanden, hadden de regio’s Andalusië (het westen), Extremadura, het Castiliaans Scheidingsgebergte en de Pyreneeën te maken met hevige zomerstormen met hagel, regen, wind en onweer.

De populaire kustplaatsen in Catalonië, Valencia, Balearen, Murcia en Andalusië hadden nergens last van en daar scheen de zon volop met hoge temperaturen tot wel 40 graden. In Córdoba is zelfs een 61-jarige man aan de hitte overleden. Het westen van Spanje had echter te maken met slechter weer bestaande uit veel regen en hagel, harde windstoten tot orkaansterkte toe en veel bliksem en onweer.

In Extremadura en het verre westen van Andalusië waaiden veel bomen om en was er veel schade door de harde windstoten. Ook de regen en hagel hebben daar veel waterschade veroorzaakt waarbij straten en pleinen blank stonden. Ook het Castiliaans Scheidingsgebergte en delen van de Pyreneeën hadden te maken met extreem slecht weer. Verwacht wordt dat het de regen, hagel en wind verder trekt naar de regio’s Castilla y Léon, Castilla La Mancha en Aragón.

Ondanks het feit dat het langs de kust aan de Middellandse zee aangenaam warm is en volop de zon schijnt, verwacht de Spaanse weerdienst AEMET dat tegen de avond ook hier de bewolking kan komen en op sommige plaatsen zelfs een of meerdere druppels kunnen vallen. Deze kleine regenbuien zullen echter van korte duur zijn en lang niet zo vernietigend als in bijvoorbeeld Extremadura – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken