skip to Main Content
Grondpersoneel Iberia gaat staken eind juli en begin augustus in Barcelona
La Vanguardia

Grondpersoneel Iberia gaat staken eind juli en begin augustus in Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Grondpersoneel Iberia gaat staken eind juli en begin augustus in Barcelona

La Vanguardia

BARCELONA – Het wordt een zomer van stakingen in het luchtverkeer boven Europa en vooral in Frankrijk en nu ook steeds meer in Spanje. Terwijl het cabinepersoneel van Ryanair bekend heeft gemaakt dat zij in vier landen waaronder Spanje op 25 en 26 juli gaan staken, doet het grondpersoneel van Iberia op het vliegveld van Barcelona daar nog een schepje bovenop.

Er is besloten dat het personeel van Iberia wat op de grond werkt zoals de kofferafhandeling, inchecken, onderhoud etc. op het vliegveld van Barcelona op 27 en 28 juli en op 3 en 4 augustus het werk gaat neerleggen. Dat zal van invloed zijn op die vluchten die op en vanaf het Catalaanse vliegveld aankomen of vertrekken.

De vakbonden hebben zo’n 2.000 man personeel opgeroepen deel te nemen aan de vier dagen stakingen op het vliegveld Barcelona-El Prat. De reden daarvoor is dat men het gevoel heeft dat de arbeidsomstandigheden en overeenkomsten systematisch worden gebroken door Iberia. Daarnaast moet er meer personeel bijkomen omdat de werkdruk steeds hoger wordt.

Het gaat in dit geval om het personeel wat zorg draagt voor de afhandeling van de koffers, de incheckbalies en het onderhoud van vliegtuigen.

De problemen voor het Catalaanse vliegveld en het tweede drukste van Spanje kon alleen nog maar groter worden vanwege de dreiging van alweer een staking van piloten van de maatschappij Vueling. Deze gaat volgens de krant el Periódico uiteindelijk niet door aangezien er een overeenkomst is gesloten over een salarisverhoging.

Er hangt ook nog steeds een dreiging in de lucht van de stakingen van het personeel van het luchtverkeerscontrole centrum in Gava, nabij het vliegveld van Barcelona. Mocht dat ook nog eens doorgaan dan zal half Spanje daarmee te maken krijgen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken