skip to Main Content
Spaanse defensie koopt vier drones voor 171 miljoen euro

Spaanse defensie koopt vier drones voor 171 miljoen euro

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

drones1MADRID – Het Spaanse Ministerie van Defensie gaat 171 miljoen euro uitgeven aan de aanschaf van vier ultra moderne drones. Het zullen de eerste grote drones zijn die de Spaanse defensie zal hebben en ondanks dat deze drones uitgerust kunnen worden met bommen, zal men ze alleen gebruiken met radars.

Er worden drones aangeschaft van de maatschappijen US firm Gerenal Atomics waar de MQ-9 Reaper gekocht zal worden en van het Israëlische bedrijf Israel Aerospace Industries waar de Heron TP gekocht zullen worden. Het leger heeft al eerder aangegeven de voorkeur te hebben voor de MQ-9 Reaper aangezien dat de drones zijn die ook Nederland, Frankrijke en Groot Brittannië hebben aangeschaft. Op deze manier kan men beter samenwerken en informatie uitwisselen.

De drones kunnen 24 uur in de lucht blijven en hoger vliegen dan 10.000 meter, dus boven de normale vliegroutes van vliegtuigen. Naast de drones worden er ook twee grondstations aangeschaft van waar uit men de drones kan besturen en ander materiaal wat men nodig heeft. De drones worden aangeschaft tussen 2016 en 2020.

Op dit moment heeft de Spaanse regering al enkele drones maar dat zijn kleine 15 kilo wegende drones die worden ingezet tijdens missies in het buitenland zoals in Afghanistan waar het Spaanse leger actief is. Met de aanschaf van de strategische grote drones kan men hoger vliegen en een groter bereik beslaan – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken