skip to Main Content
Aantal superrijke inwoners Spanje sinds 2012 met 24 procent toegenomen

Aantal superrijke inwoners Spanje sinds 2012 met 24 procent toegenomen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

rijk1aMADRID – Het aantal rijke inwoners in Spanje is gedurende de crisisjaren niet afgenomen en zelfs toegenomen. Nu het einde van de grote economische crisis volgens velen bijna nabij is, is ook het aantal superrijke inwoners van Spanje flink gestegen. Schijnbaar zijn er nu 549 personen in Spanje die een belastbaar vermogen hebben opgegeven van meer dan 30 miljoen euro, zo valt te lezen in de informatie van de Spaanse belastingdienst. Dat is 41 rijke personen meer dan vorig jaar.

De cijfers moeten wellicht niet te serieus worden genomen aangezien deze gebaseerd zijn op de informatie die bij de Spaanse belastingdienst of Agencia Tributaria (Hacienda) bekend is. Er zullen waarschijnlijk veel meer rijke inwoners zijn in Spanje aangezien niet iedereen al hun inkomen opgeeft bij de belastingdienst. Het gecombineerde vermogen van alle rijken in Spanje is goed voor 582,6 miljard euro waarvan het merendeel verwerkt zit in aandelen in bedrijven en onroerend goed.

Er zijn in Spanje 127.125 personen die een vermogen hebben tussen de 300.000 en 1.502.000 euro terwijl 50.738 personen bij de belastingdienst hebben opgegeven dat ze een vermogen tussen de 1.502.000 en 6.010.000 euro hebben. Daarnaast zijn er 5.931 personen die een belastbaar vermogen hebben tussen 6.010.000 en 30.050.000 euro. Er zijn in Spanje op dit moment ook meer zogenaamde super-rijken die een belastbaar vermogen hebben van meer dan 30 miljoen euro. 549 inwoners van Spanje verkeren in deze prettige situatie en mogen zichzelf super-rijk noemen.

In Spanje wordt nog een speciale belasting gehanteerd voor die personen die een vermogen hebben van meer dan 700.000 euro, de zogenaamde “impuesto al patrimonio”, een vorm van belasting heffen die in praktisch alle Europese landen is afgeschaft maar die in Spanje nog steeds geldig is, ook omdat Brussel dat eiste van Spanje omdat het land meer geld moest ophalen tijdens de crisisjaren. Deze vorm van belasting heffen levert veel geld op wat alleen bij de rijken weggehaald wordt. Catalonië is de regio die het meeste geld ophaalt met deze speciale belasting maar dat komt ook omdat deze regio de lat lager heeft gelegd op 500.000 euro in plaats van de 700.000 euro die o.a. in Madrid geldt maar waar niets wordt opgehaald (dat is misschien ook de reden waarom in Madrid zoveel rijke mensen wonen of in ieder geval ingeschreven staan).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Zou Rajoy en enkelen van zijn gevolg daar ook tussen zitten en dit vanaf laat ons zeggen 2.000.000 tot 3.000.000? Of zou het meer zijn?

  2. Ik blijf zeggen dat de crisis gewoon een plan was van de rijken om ze nog rijker te maken, daar lijkt het ook 100% op, en de crisis is lange na niet over dat willen ze je doen geloven maar niets is minder waar. Er is nog geen normaal mens vooruit gegaan sinds de crisis, zodra dit het wel het geval is dan is de crisis over.

  3. Rijkdom rijk en dom . Een spel wat op raakt en vast loopt. Kijk nu maar weer eens richting al die rampen om ons heen. Als de zeespiegel echt hoger gaat dan men denkt. Waar blijft je dan met al je rijkdom. De rijkelijke elite vervuiling zal ook moeten ombuigen naar meer groene richtingen voordat er niets meer over is. Samenwerking en met een snel tempo.
    Kortzichtig en tijdelijk van aard. Jammer . Wanneer komt het keerpunt als de nood het hoogst is.??

  4. Dit is een normaal iets. Tijdens crisisjaren worden mensen met veel geld altijd rijker. Kunnen investeren in de huizenmarkt, bedrijven opkopen etc.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken