Spanje geen voorstander van eenzijdig extra coronatest invoeren binnen de EU

Spanje geen voorstander van eenzijdig extra coronatest invoeren binnen de EU
Beeld: Canva

Spanje geen voorstander van eenzijdig extra coronatest invoeren binnen de EU

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Spanje is vooralsnog geen voorstander van de maatregelen om als land extra inreis-eisen te vragen aan gevaccineerde reizigers binnen de Europese Unie. De Spaanse minister van Volksgezondheid Carolina Darias heeft aangegeven af te wachten wat de Europese Unie hierover beslist voordat Spanje extra maatregelen gaat nemen. Spanje wil voorlopig nog niets weten van de extra maatregelen die buurlanden Portugal en Frankrijk hebben ingevoerd.

Voor Carolina Darias is het duidelijk genoeg, elke maatregel die invloed heeft op reizigers binnen de Europese Unie die afkomstig zijn uit een van de 27 EU-lidstaten, moet gemeenschappelijk door alle landen aangenomen worden. Op dit moment heeft de minister niets gezegd over de invoering van extra coronatests voor volledig gevaccineerden of extra maatregelen zoals of quarantaines.

Met de invoering van het Europees digitaal coronacertificaat hebben de 27 EU-lidstaten afgesproken dat op deze manier het reizen binnen de Europese Unie mogelijk zou worden voor gevaccineerde, genezen en geteste personen. Maar met de stijging van besmettingen en de opkomst van nieuwe corona-varianten zoals omicron (omikron), zijn verschillende landen zoals Frankrijk en Portugal begonnen met het instellen van extra maatregelen, ook voor volledig gevaccineerden. 

Portugal heeft sinds 1 december een coronatest-verplichting voor iedereen die het land binnenkomt met een vliegtuig, ook voor volledig gevaccineerden. In Frankrijk is het nog niet zo ver maar vanaf 15 december moeten alle 65-plussers en vanaf 15 januari alle 18-plussers die volledig gevaccineerd zijn een derde boosterprik hebben om met hun coronapas de horeca binnen te mogen komen. Portugal mag je alleen met een coronatest binnenkomen terwijl je zonder boosterprik nog wel Frankrijk mag in- en doorreizen.

Spanje wil zich houden aan de Europese maatregelen en afspraken en gaat niet zoals Portugal en Frankrijk eenzijdig nieuwe inreis-maatregelen aankondigen, voorlopig niet in ieder geval. Op dit moment vindt in Brussel een vergadering plaats van alle gezondheids-ministers van de 27 EU-landen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.