skip to Main Content
Dalí nog steeds populair aan de Costa Brava

Dalí nog steeds populair aan de Costa Brava

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIRONA – De musea van en rondom de Catalaanse artiest Salvador Dalí zijn nog steeds populair bij de toeristen aangezien het afgelopen jaar alle bezoekers records zijn verbroken. Dat wil zeggen, gedurende 2013 hebben de drie musea 1,58 miljoen mensen op bezoek gehad, een 8,42% meer dan gedurende 2012 aldus de gegevens van de Fundació Gala-Salvador.

In concreet, het meest bekende Teatre-MUseu Dalí en de Espacio Dalí Joyas in de plaats Figueres hebben het grootste deel van de bezoekers gehad met 1,33 miljoen, een stijging van 9,63% ten opzichte van 2012.

Het kasteel Castell Gala Dalí in het dorp Púbol heeft gedurende 2013 136.744 bezoekers mogen verwelkomen, een toename van 3,27% ten opzichte van het jaar daarvoor.

Het woonhuis van de excentrieke kunstenaar Casa Salvador Dalí i het kustplaatsje Portlligat heeft het jaar afgesloten met 110.343 bezoekers, een 1,16% meer dan gedurende 2012 – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken