skip to Main Content
Navigatiemenu

Achterland Costa Blanca heeft ook te maken met de eerste sneeuw van dit jaar

ALICANTE – Net zoals in het noorden en midden van Spanje en in het zuiden in Granada en de binnenlanden van Málaga heeft het ook gesneeuwd in het achterland van de provincie Alicante. Het gaat in dit geval om o.a. de berggebieden Sierra de la Foia de Castalla in de Alto en Medio Vinalopó regio waar een dun laagje sneeuw is gevallen. De sneeuw viel in de nacht van zaterdag op zondag maar op veel plaatsen verdween deze in de loop van de zondag.

Het waren niet de enorme sneeuwbuien die men zich nog kan herinneren van het begin van 2017 en het einde van 2016 toen zelfs de stranden aan de Costa Blanca sneeuw ontvingen maar er is toch wat sneeuw gevallen in de provincie Alicante. Op zaterdag viel er op veel plaatsen al veel hagel maar later die dag sneeuwde het ook licht in de hoger gelegen delen van de provincie.

De meeste sneeuw was te merken in het noorden van de provincie Alicante in de regio Alto en Medio Vinalopó in het berggebied Foia de Castalla en de Valle de Vinalopó waarbij ook de natuurgebieden Reconco, Maigmó en de gemeenten Biar, Onil en Petrer te maken hadden met een dun laagje sneeuw. Ook meer naar het zuiden van de provincie in de Sierra de l’Algaiat en La Romana viel een klein beetje sneeuw.

Foto: Diario Información

 

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Plaats een reactie op dit artikel:

  • Via SpanjeVandaag
  • Via Facebook
  • Via Google+

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. Dat zal zeker gebeuren in het geval van schelden, persoonlijke aanvallen en reacties die niets met een bepaald artikel te maken hebben.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!

Loading Facebook Comments ...
Back To Top