skip to Main Content
Achterland Costa Blanca heeft ook te maken met de eerste sneeuw van dit jaar

Achterland Costa Blanca heeft ook te maken met de eerste sneeuw van dit jaar

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Net zoals in het noorden en midden van Spanje en in het zuiden in Granada en de binnenlanden van Málaga heeft het ook gesneeuwd in het achterland van de provincie Alicante. Het gaat in dit geval om o.a. de berggebieden Sierra de la Foia de Castalla in de Alto en Medio Vinalopó regio waar een dun laagje sneeuw is gevallen. De sneeuw viel in de nacht van zaterdag op zondag maar op veel plaatsen verdween deze in de loop van de zondag.

Het waren niet de enorme sneeuwbuien die men zich nog kan herinneren van het begin van 2017 en het einde van 2016 toen zelfs de stranden aan de Costa Blanca sneeuw ontvingen maar er is toch wat sneeuw gevallen in de provincie Alicante. Op zaterdag viel er op veel plaatsen al veel hagel maar later die dag sneeuwde het ook licht in de hoger gelegen delen van de provincie.

De meeste sneeuw was te merken in het noorden van de provincie Alicante in de regio Alto en Medio Vinalopó in het berggebied Foia de Castalla en de Valle de Vinalopó waarbij ook de natuurgebieden Reconco, Maigmó en de gemeenten Biar, Onil en Petrer te maken hadden met een dun laagje sneeuw. Ook meer naar het zuiden van de provincie in de Sierra de l’Algaiat en La Romana viel een klein beetje sneeuw.

Foto: Diario Información

 

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken