skip to Main Content
Postbode krijgt twee jaar celstraf voor het niet bezorgen van 3.000 brieven in Alicante

Postbode krijgt twee jaar celstraf voor het niet bezorgen van 3.000 brieven in Alicante

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Er wordt door veel mensen in Spanje geklaagd over de Spaanse post, over dat deze langzaam is, niet goed werkt en post simpelweg niet aankomt of verdwijnt. Dat imago is in de provincie Alicante niet veel beter geworden nadat er ontdekt werd dat een van de vele postbodes tussen 2004 en 2015 maar liefst 3.272 kaarten en brieven niet bezorgde en deze verzamelde in de garage van zijn woning. De postbode heeft nu twee jaar celstraf gekregen voor deze vorm fraude.

Postbode Juan José P.T. heeft van de rechter twee jaar celstraf gekregen maar zal niet de gevangenis in hoeven te gaan voor het door hem gepleegde strafbare feit door tussen 2004 en 2015 in totaal 3.272 brieven en kaarten niet te bezorgen. Het gaat om post die hij had moeten leveren in de gemeenten Ibi (provincie Alicante) en Ontinyent (provincie Valencia). De post die hij weigerde te leveren verzamelde hij in de garage van zijn woning in de gemeente Alcoy.

De brieven en kaarten werden door de politie in de garage gevonden en overhandigd aan de Spaanse postdienst Correos die begonnen is met het versturen van de brieven en kaarten naar de oorspronkelijke adressen. Het is onbekend waarom de postbode in kwestie de post weigerde te leveren.

Naast twee jaar voorwaardelijke celstraf heeft de postbode ook een boete gekregen van 1.800 euro die hij moet betalen aan zijn werkgever en mag hij de komende vier jaar niet meer als postbode werken. Het is niet bekend of Corres de postbode heeft ontslagen maar bij zullen ze niet met hem zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken