Spanje passeert de grens van 2 miljoen positief op corona geteste personen

Spanje passeert de grens van 2 miljoen positief op corona geteste personen
Beeld: 123rf (aangepast)

Spanje passeert de grens van 2 miljoen positief op corona geteste personen

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje is op donderdag 7 januari de grens van 2 miljoen positief op corona geteste personen gepasseerd. Er kwamen op donderdag 42.360 nieuwe besmettingsgevallen bij sinds maandag (dinsdag was het Driekoningen en werden er geen cijfers gegeven). Er overleden ook 245 personen waardoor dat totaal richting de 52.000 gaat.

Met de 42.360 nieuwe positieven in 24 uur tijd is het totaal aantal positief geteste personen gestegen naar 2.024.904 terwijl het aantal corona-doden is gestegen naar 51.675 personen. Er liggen op 7 januari 14.543 Covid-patiënten in ziekenhuizen waarvan 2.307 op de IC-afdeling (UCI). KLIK HIER vor het dagoverzicht van 7 janurai (PDF)

Positief getest

Toen op 21 juni 2020 de noodtoestand voorbij was en Spanje in het zogenaamde nieuwe normaal (nueva normalidad) was gekomen, waren er 246.272 personen die positief getest waren op corona. 

Tussen 21 juni 2020 en 7 januari 2021 is het aantal positieven dus schrikbarend snel gestegen met 1.778.632 personen. Dat is deels te verklaren door de PCR-test en antigeentesten die veel meer worden uitgevoerd waardoor men dus ook meer positieven registreert.

Corona-doden

Het aantal corona-doden is op 7 januari met 245 personen gestegen naar 51.675 personen wat dus bijna 52.000 is. Op 21 juni 2020 had men 28.323 corona-doden geregistreerd.

In de zogenaamde tweede corona-golf is het aantal corona-doden dus met 23.352 personen gestegen. Daar moet wel bij vermeld worden dat het Ministerie van Volksgezondheid meerdere keren het aantal sterfgevallen heeft bijgesteld. 

Maar het aantal officieel geregistreerde corona-doden zal waarschijnlijk veel hoger zijn aangezien diverse rekenmodules laten zien dat er meer mensen dan normaal gestorven zijn in Spanje. Maar in veel gevallen kan men de doodsoorzaak niet meer vaststellen en dus kan niet met 100% zekerheid gezegd worden dat Covid-19 de doodsoorzaak was.

Vaccinatie

Het ergste is dat ondanks dat men in Spanje al begonnen is met het corona-vaccinatieprogramma, het einde van de corona-pandemie nog lang niet in zicht is.

Op 27 december begon men in Spanje met vaccineren en sindsdien zijn er 207.323 personen die gevaccineerd zijn. Er zijn op dit ,moment echter 743.925 corona (Pfizer) vaccins beschikbaar in Spanje wat betekent dat tot nu toe slechts 27,9% van de beschikbare vaccins gebruikt is.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.