skip to Main Content

El Altet vliegveld op een na meest winstgevende vliegveld van Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – (Redactie) Het vliegveld van Alicante in El Altet is het op een na best winstgevende vliegveld van Spanje. Het vliegveld van Palma de Mallorca staat echter op de eerste plaats met een winst van 43,9 miljoen euro, dat is iets meer dan de 43,78 miljoen euro die het vliegveld van de Costa Blanca oplevert.

De inkomsten worden voornamelijk verkregen door de luchthavenbelastingen op de vliegvelden. El Altet wist gedurende 2010 5% meer te verdienen met een stijging van passagiers van 2,7% en een lichte stijging van vluchten van 0,3%. In totaal maakten 9,4 miljoen personen gebruik van het vliegveld van de Costa Blanca. Of het jaar 2011 ook zo winstgevend zal zijn moet nog blijken op het einde van dit jaar maar de hoge kosten van de nieuwe terminal zullen ongetwijfeld het winstbedrag naar benden halen.

Ditzelfde gebeurde bijvoorbeeld ook in Málaga waar men in 2010 een nieuwe terminal in gebruik nam en waar men gedurende 2010 16,51 miljoen euro verlies maakte vanwege de ingebruikname van de T3 terminal. Toch blijft het vliegveld van de Costa del Sol het vijfde meest winstgevende vliegveld van Spanje. Het vliegveld van Valencia, Manises, wist in 2010 uit de rode cijfers te komen die men in 2009 nog had. In 2010 maakte dit vliegveld 6,3 miljoen euro winst ten opzichte van de 290.000 euro verlies in 2009.

Palma de Mallorca blijft echter het meest winstgevende vliegveld van heel Spanje met gedurende 2010 43,9 miljoen euro aan inkomsten waarmee het de eerste plaats van El Altet in 2009 heeft overgenomen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend