skip to Main Content

Minder boetes met nieuwe snelheidslimiet in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) Sinds de maximale snelheid op de Spaanse wegen is verlaagd naar 110 kilometer per uur, zijn er 47% minder boetes voor te hard rijden uitgeschreven dan daarvoor. Dit werd bekendgemaakt door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Ook blijkt dat de gemiddelde snelheid op de Spaanse autovías omlaag is gegaan met 6% en met 10% op autopistas.

De gemiddelde snelheid op de autopistas was in maart 2010 nog 113,92 kilometer per uur. Afgelopen maart was dat 102 kilometer per uur. Op autovías reed men afgelopen maart gemiddeld 100,36 kilometer per uur, waar dat in maart 2010 nog 107 kilometer per uur was.

Verkeersongevallen

Ook het aantal verkeersongelukken is in maart 2011 gedaald. Het ministerie wil deze daling echter niet direct in verband brengen met de lagere maximale snelheid. Verkeersongevallen zijn het gevolg van meer omstandigheden dan enkel de snelheid waarmee er gereden wordt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend