skip to Main Content
Groen licht voor een aquarium in Málaga

Groen licht voor een aquarium in Málaga

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

aquarium1MÁLAGA – De gemeente heeft deze vrijdag groen licht gegeven voor de bouw van een aquarium in de stad. Het nieuwe aquarium zou moeten komen in een nieuw te bouwen gebouw in de haven van de stad, vlak naast het Muelle Uno winkel/wandelgebied. Heel veel nieuws is er nog niet bekend over hoe dit eerste grote aquarium zou moeten gaan worden maar het zal niet lang duren voordat er meer informatie naar buiten zal komen.

De gemeente heeft haar toestemming gegeven en aangegeven dat het Plan Especial voor de haven van Málaga aangepast zal worden om ruimte te maken voor het nieuw te bouwen aquarium. Het aquarium moet gebouwd worden op de plaats waar nu de Casa de Botes del Real Club Mediterraneo staat, het clubgebouw van de jachthaven waar boten werden opgeslagen. Dit gebouw wordt met de grond gelijk gemaakt waarna er 8.000 vierkante meter aan bouwgrond vrijkomt. Hierop mag gebouwd worden met een maximale hoogte van 13,5 meter.

Met de sloop van het huidige gebouw en de bouw van een nieuw aquarium wordt er tevens rekening gehouden met een goede loopverbinding tussen de Muelle Uno en de Paseo Maritimo Matias Prats waardoor er een groot wandelgebied gecreëerd wordt.

Zodra er meer nieuws bekend wordt gemaakt over de toekomstige bouw van het aquarium zal dat zeker op SpanjeVandaag gemeld worden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken