skip to Main Content
Vermoedelijke jihadist aangehouden op een camping in de badplaats Salou (video)

Vermoedelijke jihadist aangehouden op een camping in de badplaats Salou (video)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – De Policía Nacional heeft maandagmorgen een vermoedelijke IS jihadist aangehouden in de kustplaats Salou aan de Costa Dorada. De arrestatie gebeurde op de camping la Unión, in het centrum van Salou waar de man met een Marokkaanse nationaliteit woonde. Het gaat om een 21-jarige man die in verband wordt gebracht met de terroristische organisatie DAESH. Naast de politieactie in Salou vonden er soortgelijke acties plaats in Badalona (Barcelona) en Tanger (Marokko).

In totaal werden er drie personen aangehouden, een 21-jarige man in de kustplaats Salou, een 32-jarige man in de stad Badalona en een man van onbekende leeftijd in de Marokkaanse stad Tanger. Deze drie mannen vormden samen een cel die verbonden is met de Islamitische Staat (IS) en zijn gespecialiseerd in de werving, rekrutering en indoctrinatie van potentiële strijders van de IS.

In de kustplaats Salou vond maandagmorgen een huiszoeking plaats in een stacaravan op de Camping la Unión, gelegen op de rand van het toeristische centrum. De aanwezigheid van de politie die met een bestelbus de ingang van de camping blokkeerde en de zwaarbewapende agenten die gezien werden toen deze de camping opliepen, zorgde voor veel speculatie bij de toeristen en inwoners. Het duurde daarna ook niet lang voordat de televisie er lucht van kreeg en met camera’s en journalisten naar de plaats in Salou kwamen. Al met al is de arrestatie van de vermoedelijke jihadist rustig en zonder problemen verlopen.

De twee in Spanje gearresteerde jihadisten hadden regelmatig contact met andere jihadisten die reeds gearresteerd werden bij andere politieacties. Daarnaast behoren de 21 en 32 jarige mannen tot IS waarvoor ze werkzaamheden verrichten in Spanje. Tevens hadden beide personen contact met prominente leden van deze terroristische organisatie in Syrische-Iraakse gebieden. De mannen waren van plan om uiteindelijk daar naartoe te reizen om deel te nemen in de strijd en zijn bereidt om daarvoor te sterven. Het is niet bekend of deze mannen een aanslag wilden plegen in Spanje.

Sinds 26 juni 2015 toen Spanje het terrorisme alarmfase 4 activeerde, heeft de politie in Spanje 162 personen die in verband worden gebracht met de IS en DAESH aangehouden. Sinds 2015 is dat aantal zelfs 207 personen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Lekker stelletje.
    Fijn dat de politie daarin actief is. Laat onze Costa een heerlijk vakantieoord blijven en geen broeibak voor terroristen.
    LET THE SUNSHINE IN

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken