skip to Main Content
Een dode en zes gewonde kinderen na ontploffen springkasteel in Girona

Een dode en zes gewonde kinderen na ontploffen springkasteel in Girona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIRONA – Op zondagmiddag rond 15.45 uur zijn zeven kinderen gewond geraakt toen het springkasteel waarop ze speelden tot ontploffing kwam. Het luchtkasteel was geplaatst op het terrein van restaurant Ca l’Oller in de gemeente Caldes de Malavella, provincie Girona in Catalonië.

Drie van de kinderen van 9, 7 en 6 jaar jong raakten dusdanig gewond dat ze per helikopter naar ziekenhuizen in Sabadell en Barcelona gebracht moesten worden voor behandeling. Het meisje van 6 jaar is uiteindelijk aan haar verwondigen overleden. De overige vier kinderen raakten weliswaar gewond maar konden met ambulances naar het ziekenhuis gereden worden. Er werden naar de plaats van het ongeval zeven ambulances gestuurd en daarnaast brandweer en politiewagens.

Het springkasteel werd door de explosie 30 meter verderweg weer op de grond gezet, dit terwijl het luchtkasteel met kabels vast was gezet in de grond. De kinderen die gewond raakten deden mee met een kinderfeestje wat dus helaas niet zo goed is geëindigd.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken