skip to Main Content

15M beweging verlaat zondag 12 juni de Puerta del Sol in Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) De verontwaardigen van de 15M beweging verlaten aanstaande zondag 12 juni na bijna vier weken protest de Puerta del Sol in Madrid. Tijdens een bijeenkomst, gehouden onder plastic zeilen vanwege de regen, werd besloten op zondag 12 juni het tentenkamp af te breken en het centrale plein van de hoofdstad van Spanje schoon te maken en zo achter te laten zoals het was voordat de protestanten het plein bezetten.

Ondanks het feit dat de “organisatie” op zondag 12 juni de bezetting afblaast, wordt er vanuit gegaan dat er toch enkele personen zullen blijven bivakkeren op het plein. Mochten zij dat willen is dat geen enkel probleem maar wel zonder de hulp van de geïmproviseerde organisatie. Nadat het tentenkamp na de protestmars van 15 mei werd opgezet op het Puerta del Sol plein, verbleven hier duizenden manifestanten in tenten en onder afdekzeilen. Deze actie werd wereldwijd bekend als de Spaanse lente en de 15M beweging en werd in diverse andere Spaanse steden maar ook steden in andere landen gevolgd. Nu, bijna vier weken later, zullen de verontwaardigen hun tentenkamp in Madrid verlaten.

Eerder werd ook al in andere grote steden als Barcelona en Valencia besloten te stoppen met het bezetten van de pleinen en de acties op andere wijze voort te zetten. Men verwacht dat nu de protestanten in Madrid hun tentenkamp zullen opzeggen, er meerder steden zullen volgen. Toch zal dit niet het einde zijn van de 15M beweging en de zogenaamde Spaanse lente aangezien er voor deze week en met name zaterdag de 11e protestacties zijn gepland door heel Spanje. Uiteindelijk zal er zondagmiddag een groot feest plaatsvinden op de Puerta del Sol waarna men zal beginnen met het afbreken van de tenten en het opruimen van het plein.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend