skip to Main Content
Herder verslaapt zich terwijl zijn 1000 schapen het centrum van Huesca overnemen

Herder verslaapt zich terwijl zijn 1000 schapen het centrum van Huesca overnemen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

schapen2aHUESCA – Het was even paniek in het centrum van de stad Huesca toen het hele centrum werd overgenomen door meer dan 1000 schapen. De bedoeling was dat de schaapsherder met zijn kudde richting de Pyreneeën zou gaan maar op de een of andere manier versliep de goede man zich. De schapen hadden echter geen geduld en begonnen alleen aan een wandelingetje.

Het voorval deed zich voort dinsdagmorgen rond 5:00 uur toen de schapen besloten maar op eigen gelegenheid een wandelingetje te gaan nemen op zoek naar eten. De schaapsherder was nergens te bekennen want die had zich (voor het eerst in zijn leven) verslapen. De schapen liepen van de ene kant van de stad naar de andere kant terwijl de politie de kudde zo goed mogelijk begeleidde. Het verkeer had er uiteraard wel last van maar het was wel weer leuk om te zien.

Volgens de Facebook pagina van de lokale politie ging het om meer dan 1.300 schapen die de agenten in goede banen moesten leiden. Het duurde even voordat de politie de eigenaar en schaapsherder van deze grote kudde kon traceren waarna deze snel naar zijn schapen ging om te helpen met de chaos – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken