skip to Main Content
Dit zijn de plaatsen waar de Spanjaarden volgens Tripadvisor deze zomer het liefst op vakantie gaan

Dit zijn de plaatsen waar de Spanjaarden volgens Tripadvisor deze zomer het liefst op vakantie gaan

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Tripadvisor heeft een onderzoek gedaan naar de vakantie gewoonten en preferenties van de Spanjaarden zelf. Zoals inmiddels bekend is Spanje voor de internationale toeristen erg aantrekkelijk en gedurende 2016 kwamen er meer dan 75 miljoen buitenlandse vakantiegangers naar het land. Spanjaarden blijven voor hun vakantie echter ook graag in eigen land en waarom ook niet. Spanje heeft immers alles wat een vakantieganger zoekt. Dit zijn de meest geliefde vakantiebestemmingen bij de Spanjaarden deze zomer.

Het onderzoek van Tripadvisor is gebaseerd op het aantal reserveringen in de hotels en waar deze gelegen zijn. Daarnaast is gekeken naar de gemiddelde prijzen voor een vakantie op die bestemmingen waarbij opvalt dat de strandbestemmingen ook bij de Spanjaarden het meest populair zijn.

De lijst van meest geliefde vakantiebestemmingen voor de Spanjaarden deze zomer wordt aangevoerd door het Balearen eiland Menorca gevolgd door het kleinere broertje Ibiza. De Costa de la Luz is wellicht niet bij alle buitenlandse toeristen zo populair maar bij de Spanjaarden echter wel, net zoals de veel populairdere Costa Brava, Costa Dorada en de Costa del Sol met de kustplaatsen Benalmádena, Málaga en Nerja bovenaan de lijst. Deze bestemmingen worden gevolgd door de Comunidad Valenciana met als populairste bestemmingen Alicante, Benidorm, Calpe en Valencia.

Zoals al te zien is komen enkele bestemmingen zoals de Costa Brava, Costa Dorada, Costa Blanca, Costa del Sol en het eiland Ibiza overeen met de meest bezochte en geliefde vakantiebestemmingen voor de internationale toeristen. Menorca is bij de internationale vakantiegangers net zoals de Costa de la Luz wellicht iets minder bekend maar dat is onterecht want het zijn pareltjes om te bezoeken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
    1. Tja, daar kiezen de spanjaarden op tripadvisor dan kennelijk niet voor. We hebben een heel artikel geschreven op spanjetoptien.nl

  1. Ja ik erger me dood aan die enorme schuimbakken die hier in Nederland getapt worden. De mensen denken ha lekker schuim happen maar het is pure winst voor de Horeca. Je vraagt om een bier en niet om een bak schuim. Zodra je over de grens bent zul je ontdekken wat biertappen en waar voor je geld is.

  2. Gelukkig zijn de costa de la luz minder bekend er zijn dan ook nog maar weinig Nederlandse prijzen voor drinken van een glas bier die nog altijd tot boven toe gevuld zijn Dus niet zo als in Nederland half bier half schuim

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken