skip to Main Content
Meer dan 100.000 Spaanse gedupeerde Ryanair passagiers dienen gezamenlijk een klacht in
20 Minutos

Meer dan 100.000 Spaanse gedupeerde Ryanair passagiers dienen gezamenlijk een klacht in

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Gezamelijke klacht vanwege stakingen Ryanair

20 Minutos

MADRID – In Spanje zijn er meer dan 100.000 passagiers die gedupeerd zijn door de annuleringen van vluchten afgelopen 25 en 26 juli tijdens de staking van het Ryanair cabinepersoneel die zich verenigd hebben om gezamenlijk een klacht in te dienen en Ryanair aan te klagen. Dat gebeurt via het platform En-Colectivo waar zich ook de gedupeerden van de pilotenstaking komende vrijdag 10 augustus bij aan kunnen sluiten.

Zoals bekend moesten er op woensdag 25 en donderdag 26 juli honderden vluchten van Ryanair geannuleerd worden omdat het cabinepersoneel twee dagen staakte. Meer dan 100.000 passagiers waren daar de dupe van in Spanje en zagen dat hun vluchten geannuleerd werden en de passagiers met andere vluchten waar plaats was moesten vliegen.

Het platform En-Colectivo zal van de Ierse luchtvaartorganisatie een compensatie eisen voor individuele en materiële schade en winstderving veroorzaakt door annuleringen van meer dan 400 vluchten op die twee stakingsdagen.

De terugbetalingen en schadevergoedingen die zijn vastgelegd in de Europese regelgeving zijn onvoldoende maatregelen om de systematische en massale schending van de rechten van consumenten te corrigeren, aldus de woordvoerder van het platform.

De reden dat men kiest voor een collectieve klacht is omdat veel gedupeerden individueel niet zo snel de stap zullen nemen om te klagen en eisen te stellen maar dat in groepsverband wel doen omdat men dan sterker staat.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 17 reacties
 1. Bij deze staking heeft Ryanair een bericht gestuurd met 3 mogelijkheden
  En handelen ,wat je ook aangeduid, hebt netjes af
  Andere optie genomen om geld terug te krijgen, was niet nodig
  Vlieg altijd met Ryanair
  En NIET altijd goedkoop zoals iedereen zegt of denkt
  Dat is een fabel dat Ryanair zooooo goedkoop is
  En toch kiezen we hiervoor, eigen keuze dus
  Dit keer waren we ook de dupe
  Alles snel, zeer snel , afgehandeld
  In het verleden al meer contact gehad ( chat ) met Ryanair
  Fout gemaakt door mijn eigen schuld
  Direct antwoord gekregen en zelfs geld terug

 2. Ik sluit me graag aan bij alle positieve reactie op de Fa. Ryanair.
  Vlieg al jaaaaaren en nooit gedoe.
  En Jan…….. hou die vervelende opmerkingen voor je. Zit echt niemand op te wachten.
  Elke dag maar diezelfde Jan.

 3. Van de meeste opmerkingen hier krijg ik toch duidelijk het idee dat men geen idee heeft wat de zeer lage tarieven voor gevolgen hebben. De salarissen en arbeidsvoorwaarden van het personeel lopen sterk achter bij die van andere maatschappijen en zijn gebaseerd op de zeer soepele Ierse wetgeving i.p.v. de wetgeving in de landen waar men nu wil staken.
  Dit soort ongelijkheid is op de lange duur niet houdbaar en uiteindelijk zal er water bij de wijn moeten. En natuurlijk is het heel vervelend dat dit midden in het vakantieseizoen gebeurt. Maar dan heeft het personeel tenminste kans om iets af te dwingen.
  En als het dan allemaal geregeld is, niet gaan zeuren als het ticket 10 of 20 Euro duurder is, want dan loop je minder risico dat dit nogmaals gebeurt!

 4. Aanvulling op mijn eerdere reactie:
  Ik vraag mij trouwens af waar dit bericht vandaan komt en of het wel waar is. Ik ben dus 1 van die “gedupeerden” en ik hoor hier voor het eerst van. Hoe komen ze dan aan die 100000 mensen, ik ben nooit benaderd! Ik heb sterk het vermoeden dat dit een broodje aap verhaal is. Maar waarom??

   1. Ik sluit me graag aan bij alle positieve reactie op de Fa. Ryanair.
    Vlieg al jaaaaaren en nooit gedoe.
    En Jan…….. hou die vervelende opmerkingen voor je. Zit echt niemand op te wachten.
    Elke dag maar diezelfde Jan.

    1. Oh jij vindt het niet leuk als iemand die het verhaal in twijfel trekt (waarom zou ze, het is slechts vertaald door Remco!), omdat ZIJ niets heeft vernomen, daar een vraag over krijgt omdat het over SPAANSE gedupeerden ging!?
     Helaas voor jou staat reageren hier vrij, dus zou ik niet weten waarom ik dit soort reacties niet mag geven. Ik heb bij diverse andere onderwerpen wel wat minder milde/beschaafde opmerkingen gelezen!
     En ik voel me al helemaal niet geroepen om gehoor te geven aan iemand die niet eens onder haar eigen naam wil reageren.

     1. Jan, je schrijft dat je je helemaal niet geroepen voelt om te reageren op iemand die niet eens onder “haar” eigen naam wil reageren. Ten eerste, om zomaar aan te nemen dat “SKBeetje” een vrouw zou zijn is nogal aanmatigend. Ten tweede is de naam Jan net zo anoniem als SKBeetje! Ten derde ik woon al jaren in Spanje, ben hier ook ingeschreven en dus geregistreerd, dus om zomaar aan te nemen dat iemand geen Spaans gedupeerde is, op grond van een naam, is ook flink aanmatigend.

 5. Ach sommige mensen moeten altijd iets te klagen hebben. Ik vlieg regelmatig met Ryanair. Nooit problemen, altijd op tijd, nooit vertragingen, in tegenstelling tot andere maatschappijen. En goedkoop! Nu 1 keer meegemaakt dat mijn vlucht (26-7-2018) werd gecanceld. Ik kreeg een keurig e-mailtje met excuses en de mogelijkheid kosteloos om te boeken. Ik vloog dus 1 dag later terug. Extra hotelkosten voor 1 dag had ik niet omdat ik bij mijn dochter sliep maar wel extra kosten voor eten en drinken. Daar heb ik inmiddels een claim voor ingediend en ook al antwoord ontvangen dat ik deze kosten binnen 10 werkdagen op mijn rekening gestort krijg. Wat een service, petje af voor Ryanair. Mensen jullie moeten eens ophouden met Ryanair zo in een slecht daglicht te plaatsen, veel andere maatschappijen kunnen hier een voorbeeld aan nemen. Stakingen komen overal voor, is niet leuk maar Ryanair doet er alles aan om tot een goede oplossing te komen. Maar zeik maar flink door, tot ze hierdoor echt in de problemen komen en wij met z’n alleen NIET meer goedkoop kunnen vliegen!

 6. Waarom Ryanair aanklagen en niet de stakers die de oorzaak zijn.
  Makelijk zat om alles goed te praten onder het mom van stakingsrecht.
  Maar wat dan met de slachtoffers. Moet de baas dan 2 maal betalen?

  1. Wat zou jij doen als bvb het personeel om 6u aanwezig moet zijn voor een vlucht van 10u en voor die 4u wordt je niet betaald? Ik zou ook staken of een andere job zoeken maar ik ga zeer zeker niet werken waar ik niet voor betaald wordt…

 7. Tietalle keren met Ryanair gevlogen nooit problemen en altijd op tijd . Ze gaan zo lang Ryanair den duvel aandoen tot zij de zaak opdoeken en dan Wenen tot ze geen werk hebben ?

  1. Met je 2de zin ga ik volledig akkoord. Als je een job hebt moet je die proberen te behouden want het gras is niet groener bij de overbuur. En dan geen ander werk vinden en in de financiële problemen geraken !!!!!
   Eerst goed nadenken over de consequenties en dan handelen.

  1. Grappige opmerking, maar het zal je maar overkomen.
   Ryanair : enkele jaren 1 maal mee gevlogen, maar nooit meer wegens slechte ervaring.
   Hopelijk worden de gedupeerden vergoed want op vakantie gaan is wel kunnen genieten.

   1. In 10 jaar tijd plm 40 keer spotgoedkoop met Ryanair gevlogen. Nooit problemen gehad. Personeel altijd ok.
    Jammer dat er niet op Antwerpen gevlogen wordt.

   2. Sorry maar dit begrijp ik niet. Hoe kan je nou na 1 slechte ervaring besluiten niet meer te vliegen met Ryanair. Je zal toch meerdere malen met Ryanair moeten vliegen wil je een juiste conclusie kunnen maken over b.v. kwaliteit. Je moet iemand ook een kans geven het een volgende keer beter te doen. Deze reactie is niet eerlijk t.o.v. Ryanair.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by