Overheid Canarische Eilanden werkt aan uitgaande corona-test voor toeristen

123rf
Beeld: 123rf

Overheid Canarische Eilanden werkt aan uitgaande corona-test voor toeristen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – Op de Canarische Eilanden is men met een strategie bezig om vertrekkende toeristen de mogelijkheid te geven om gratis een corona-test te laten doen om zo te voorkomen dat dezelfde toeristen bij thuiskomst in eigen land in quarantaine moeten gaan indien dat in hun land noodzakelijk is. Met deze ‘test de corona de salida’ willen de Canarische Eilanden met het oog op het winterseizoen hun imago verbeteren.

De autonome overheid van de Canarische Eilanden is sinds de opening van de grenzen altijd een voorstander geweest van een corona-test in het land van herkomst van de toeristen. Vanwege de bureaucratie en het aantal landen dat dit zou moeten goedkeuren is dat er nooit van gekomen. Nu komen de Canarische Eilanden met eigen vertrekkende corona-tests.

De Canarische Eilanden worden normaal gesproken het meeste bezocht in de wintermaanden en de autonome overheid wil er alles aan doen om het imago van een corona-vrij of veilige vakantiebestemming te versterken. Naast een mogelijke besmetting van toeristen maken de meeste vakantiegangers zich zorgen om de verplichte quarantaine na terugkomst van een vakantie in Spanje.

Daarom kiezen veel buitenlandse toeristen niet meer voor Spanje en dus ook de Canarische Eilanden als vakantiebestemming. Maar op de eilanden archipel wil men ervoor zorgen dat de buitenlandse toeristen niet in quarantaine hoeven te gaan door onder andere gratis corona-tests bij vertrek aan te bieden. Als iemand dan negatief getest is op het coronavirus hoeft deze persoon hoogstwaarschijnlijk niet in quarantaine bij thuiskomst in eigen land.

Maar de quarantaine of een corona-test is niet het enige obstakel want men moet onder de 50 besmettingsgevallen per 100.000 inwoners zien te komen, een maatstaf voor veel landen waar ze reisadviezen op aanpassen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.