skip to Main Content
Mensen gered uit auto’s na gigantische regenbuien in Benidorm en Calpe

Mensen gered uit auto’s na gigantische regenbuien in Benidorm en Calpe

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Dankzij een grote regenbui liepen de straten van kustplaatsen zoals Benidorm en Calpe vol met liters regenwater. Naast de problemen die door al het water ontstonden moesten er ook mensen gered worden uit auto’s die vast waren komen te zitten in het hoogstaande water. In Calpe moesten de medewerkers van de plantsoendienst er aan te pas komen om een echtpaar met baby te redden. De hele regio Marina Alta van de provincie Alicante werd ook op andere plaatsen zoals Javea getroffen door de regenbui.

Op veel plaatsen viel er tot 38 liter regenwater per vierkante meter en gebeurde dat in een kort tijdsbestek waardoor er gesproken kan worden van een waterhoos. Veel kustplaatsen hadden met de regenbui te maken en op veel plaatsen stonden straten, pleinen en parken blank. Met name in de kustplaats Calpe moest men mensen uit auto’s redden omdat deze vast waren te komen zitten. Dat gebeurde echter ook in de populaire badplaats Benidorm waar ook mensen uit een lift gered moesten worden. Ook andere gemeenten in de Marina Alta regio zoals Javea hadden met de gevolgen van het slechte weer te maken.

In Calpe was een echtpaar met een baby vast komen te zitten in een bestelbus waarin het water met 90 centimeter steeg en zij geen kant op konden. In dezelfde kustplaats waren er ook problemen met een andere auto met daarin een ouder echtpaar die ook vast zaten in hun voertuig en niet in staat waren om aan het water te ontsnappen. In Calpe moest ook de brandweer optreden om de gevel van een supermarkt te verstevigen en ervoor te zorgen dat deze niet om zou vallen.

In Benidorm zaten ook diverse echtparen waaronder een ouder stel vast in auto’s nadat zij compleet verrast werden door het snel stijgende water op straat. Daarnaast moest de brandweer mensen uit een lift redden nadat deze door een stroomstoring vast was komen te zitten.

De “waterhoos” of hevige regenbui vond plaats tussen 14.00 en 17.00 uur zaterdagmiddag waarbij er tussen de 38 en 21,6 liter regenwater per vierkante meter werd gemeten in plaatsen als Benidorm en Calpe. Ook in Alicante stad regende het hevig maar minder als in andere plaatsen langs de Costa Blanca.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 22 reacties
 1. Juist Johanna
  er is zoal miserie genoeg zonder dat het er hier ook de spuigaten al begint van vol lopen.

 2. He, mannekens, zaag toch niet op alles en nog wat, geniet iedere dag van Spanje vandaag, van de zon en ook al eens van de regen. Dat is goed voor de tuin. Waarom wordt er hier zoveel aandacht aan de regen besteed, omdat we blij zijn dat die er eens een dagje is en dan de andere dag weer de zon. Als je in Belgie of Nederland woont zaag je weer alle dagen over de regen dus Carpe diem, eviva Espagna. Bedankt redactie.

 3. Spijtig dat het weer weer zo voor veel ongemak heeft gezorgd. Heb foto doorgekregen van een eenzame schuurtent die was overgebleven op een camping. De camping stond blank. Was die regenbui voorzien en de mensen gewaarschuwd?

 4. Zo langzamerhand begin ik met tegenzin alle reacties te lezen.
  Wat een muggenzifterij op alle teksten die jullie schrijven. En jullie je constant maar weer verontschuldigen. Hou daar toch mee op.
  Laat deze mensen zelf lekker een redactie beginnen. Bah

 5. Tot nader order is een waterhoos: Een waterhoos is een kleine trechtervormige slurf veroorzaakt door snel draaiende luchtbewegingen boven open water. Hierbij wordt water omhoog gevoerd. Als zo’n slurf het wateroppervlak raakt en water opzuigt, wordt dit verschijnsel een waterhoos genoemd. Een waterhoos is doorgaans een betrekkelijk onschuldige vorm van een windhoos. Een hevige regenbui is dus geen waterhoos!

   1. Dat is belangrijk ja. De termen in de pers zijn toch al aan ‘inflatie’ onderhevig, ook wat het weer aangaat. Het overdrijven van het nieuws, of het nu over het weer gaat, de gebeurtenissen bij een terroristische aanslag of een protest als in Catalonie wordt meer en meer de norm.
    Tav. het weer; als het eens hard regent is het een waterhoos (wat het dus niet is) als er een paar straten vollopen staat de gehele stad blank (wat nog nooit is gebeurd), als er een paar auto’s vast komen te staan was het verkeer geheel ontwricht (ik heb zelf eens in Alicante rondgereden tijdens een bui terwijl volgens het nieuws er geen enkel verkeer meer mogelijk was…) . Als het eens hard waait staat er meteen een orkaan (NL) en als er hier en daar een tak van een boom waait en een fietser tegen de vlakte slaat was het meteen overal ‘noodweer’.
    Ik heb vroeger in Vlissingen gewoond en bij storm, vooral wanneer het een ‘echte storm’ was met windkracht 10 of meer, gingen wij naar de Boulevard om te kijken. Nooit iets bij gebeurd. Tegenwoordig wordt de Boulevard bij windkracht 7/8 afgesloten want het zou te ‘gevaarlijk’ zijn. Wat een flauwe kul allemaal. Gewoon de dingen benoemen voor wat ze zijn zonder het spectaculairder te maken dan het is geeft al genoeg nieuws. Het lijkt tegenwoordig wel of dat de media moet vechten met het spectaculairste nieuws om nog consumenten te trekken? Niet doen. Blijf maar normaal.

 6. wat ben ik blij ,dat ik iedere dag Spanje Vandaag ,kan lezen MET OF ZONDER FOUTEN .Bedankt aan de redactie voor jullie inzet

 7. Waarom altijd zo negatief tegen elkaar kunnen we niet wat aardiger voor elkaar zijn.

 8. Vanuit ‘ons’ vakantiehuis in Moraira hebben wij op Montemar de regenbui van zaterdag mogen gadeslaan. En zonder twijfel was het best een indrukwekkende hoeveelheid water wat in korte tijd over ons werd uitgestort.

 9. Je schrijft in jouw artikel: Ook in Alicante stad regende het hevig maar minder als in andere plaatsen langs de Costa Blanca.
  Dit moet zijn: Ook in Alicante stad regende het hevig maar minder dan in andere plaatsen langs de Costa Blanca.

  1. Vincent, als u niets beters te doen heeft doet u het dan niet hier!

  2. Wat een mierenneukerij deze reactie! Het gaat in deze berichtgeving van de redactie voornamelijk om de inhoud van een bericht. Ik ben er zeker van dat ruim 90 % van de lezers (ikzelf wel) dit foutje niet opmerkten. Get a live!

  3. laat die mens toch zijn werk doen zonder gezever vincent wees blij dat dit bestaat
   een trouwe lezzzzer
   don juan

  4. Vincent ik zal maar niet zeggen wat ik denk, wees blij met het nieuws wat er komt in de Nederlandse taal.

 10. Tot slot, voor de volledigheid: Benidorm en Altea liggen in de comarca Marina Baja en niet in de Marina Alta.

  1. Si … je hebt gelijk. Altea wordt in de oorspronkelijke berichten (zie de twee links in het artikel) niet genoemd. De overige plaatsen wel.

 11. U noemt ook Altea. Wat waren daar dan de gevolgen? Ik heb zelf niets raars gezien, behalve de normale plassen. Zelfs de Algar is niet doorgebroken. Gewoon een flinke bui, verder stelde het niets voor.

  1. En er is beslist GEEN waterhoos geweest. Daar zijn ook geen foto’s van. Beetje sensatiejournalistiek, dit.

   1. Neen dan moet je er maar eens zelf inzitten dan weet je wat sensatie is

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken