skip to Main Content
In 2017 werden er meer dan een half miljoen woningen verkocht in Spanje

In 2017 werden er meer dan een half miljoen woningen verkocht in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het aantal verkochte woningen in 2017 steeg met een 16,3% ten opzichte van het jaar daarvoor. In totaal werden er 532.367 woningen verkocht gedurende de 12 maanden van het afgelopen jaar. Dat is het hoogste aantal verkochte woningen sinds 2008, het jaar dat de economische crisis voor veel ellende heeft gezorgd.

Het ministerie van Ontwikkeling (Fomento) maakte deze donderdag de cijfers bekend over het jaar 2017 waaruit opgemaakt kan worden dat er een stijging van 16,3% heeft plaatsgevonden wat betreft de verkoop van woningen. Voor het eerst sinds 2007 stegen ook de verkopen weer van nieuwbouwwoningen naar 50.398 in totaal het afgelopen jaar.

In het vierde trimester van 2017 werden er 144.688 woningen verkocht, een stijging van 14,3% ten opzichte van hetzelfde trimester in 2016. Hiervan waren 14.769 nieuwbouwwoningen (obra nueva) en 129.919 bestaande woningen (segunda mano).

Buitenlanders

Van dit aantal werden er 22.609 woningen ofwel een 13,5% gekocht door buitenlanders wat inhoudt dat er al 26 trimesters zijn met stijgingen wat betreft de verkopen aan buitenlanders. Als gekeken wordt naar buitenlandse kopers die wel en niet geregistreerd (residentes) staan in Spanje dan loopt het aantal op naar 23.555 woningen.

Regio’s

Gedurende 2017 werden de meeste woningen verkocht in Andalusië met een totaal van 94.497 woningen. In de hele regio Catalonië werden 85.575 woningen verkocht gedurende 2017 terwijl dat aantal steeg naar 80.598 verkochte woningen in de Comunidad de Madrid. In de Comunidad de Valencia werden er 79.190 woningen verkocht waarvan alleen al in de provincie Alicante 40.156 woningen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Na de vastgoedbubble jaren geleden hebben we nu het dal bereikt en beginnen de verkoopprijzen van de eigendommen terug te stijgen. Ook is er terug een stijging van de aantal verkopen, dwz dat we stilaan terug in een economische heropleving van het vastgoed komen. De vastgoedprijzen na de bubble zijn wel met 30-50% gedaald en stilaan komen er terug kopers waaronder ook buitenlanders, Nederlanders en Belgen mee aan de top.
  De prijzen langs de kuststreek stijgen eerst waarna ook in het binnenland prijsstijgingen merkbaar worden.
  Overal zien we ook terug activiteiten van bouwondernemers.
  Ook zal nog enkele jaren duren maar de heropleving is een feit.

  1. Nee de prijzen worden opgedreven, niets anders niets gaat nog beter. Het punt wat al bereikt was gaat straks nog harder aankomen aangezien er nog niets aangetrokken was, snelle zakkenvullers proberen dit aan te geven zodat ze er nog op tijd mee weg kunnen komen. Dit knalt over een jaar of maximaal 2 jaar Spanje weer terug naar een diep dal wat crisis heet, al zijn ze dan nog steeds niet uit de huidige.

   1. Natuurlijk stijgen de prijzen langzaam terug, vraag en aanbod.
    Wat mij wel opvalt is het feit dat ik toch terug nieuwbouw zie komen in de regio waar ik woon. Tevens wordt er terug meer aangekocht, zowel door Spanjaarden als buitenlanders.
    De toekomst zal het uitwijzen.

 2. Nou niet in deze regio wat leeg is blijft leeg en te koop staan en veel nieuwbouw is er ook niet. De kantoren van de makelaars zijn altijd leeg als ik er langs rijd of loop dus mensen zoeken hier ook niet echt naar een woning, daarnaast zijn de prijzen abnormaal hoog voor relatief slechte woningen(slecht materiaal, geen isolatie, geen centrale verwarming etc…). En ik woon jawel in de provincie Alicante.

  1. Ja, ook in Alicante zijn er natuurlijk verschillen, het is een grote provincie met ook veel binnenland dat hoog gelegen is en dus koud in de winter. Het maakt nogal wat uit of je -pak m beet- in Benidorm woont of het nietszeggende Ibi.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken