skip to Main Content
Eerste tropische nacht in provincie Alicante
123rf

Eerste tropische nacht in provincie Alicante

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – De inwoners en bezoekers van de provincie Alicante hebben in de nacht van 8 op 9 mei te maken gehad met de eerste tropische nacht van dit jaar. De temperatuur in Alicante was afgelopen nacht 21 graden terwijl het kwik in Elche, Orihuela, Benidorm, Dénia en Torrevieja rond de 20 graden lag.

Volgens de Spaanse weerdienst gaat het om een historische meting want deze nacht-temperaturen zijn nog nooit gemeten aan het begin van een mei maand.

Op donderdag, vrijdag en het komende weekend moet men in de Alicante provincie rekening houden met hoge temperaturen tot 30 graden. Deze worden veroorzaakt door een warme Afrikaanse lucht die over Spanje trekt waarbij het in de regio Sevilla tot wel 37 graden kan worden.

Men spreekt van een tropische nacht als de temperatuur niet onder de 20 graden komt, iets wat vaak voorkomt in de zomermaanden in Spanje maar niet zo vaak in de maand mei.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
  1. Niet alleen in die hoek van Spanje. Hier nabij Cambrills om middernacht ook een raar aanvoelende warme bries en een buiten temperatuur van 21.6 graden.

  2. Zolang het in huis nog koel is heb je er weinig last van, hier in huis nog altijd 21 graden terwijl het buiten 28 is. En hier duurt het maar tot zaterdag want zondag gaat de temperatuur van 28 weer naar 22 graden op de dag.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken