skip to Main Content

15M Betogers en agenten op de vuist in Valencia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – (Novum) In Valencia zijn donderdag verschillende mensen gewond geraakt toen agenten en manifestanten met elkaar op de vuist gingen. Vijf mensen werden gearresteerd, deelde de Spaanse politie mee. Tientallen manifestanten brachten de nacht door voor het regionale parlementsgebouw in Valencia waar de nieuwe parlementsleden voor het eerst gingen zetelen sinds de lokale verkiezingen van 22 mei.

De 15M protesten waren gericht tegen de opname van een aantal wetgevers die van corruptie beschuldigd worden, zoals regionale president Francisco Camps. Honderden mensen voegden zich bij de protestgroep. De politie moest daardoor een veilige doorgang voor de wetgevers mogelijk maken.

Volgens ooggetuigen gingen de agenten met enkele demonstranten die door het cordon probeerden te breken op de vuist. Daarbij raakten enkele mensen gewond. Tegelijkertijd protesteerden zo’n 2.000 mensen voor het regionale parlementsgebouw in Madrid.

De manifestanten vormen onderdeel van de protestbeweging bekend als 15M of Los Indignados die een week voor de verkiezingen van vorige maand door jonge activisten werd gelanceerd. De beweging mobiliseerde manifestanten in het hele land. Ze namen centraal gelegen pleinen in meer dan 50 gemeenten en steden in. Het Puerta del Sol-plein in Madrid, het epicentrum van de protestbeweging, moet volgende zondag ontruimd worden. (Novum)

Anders

Dit artikel is aangeleverd en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top

Send this to a friend