skip to Main Content

Gedupeerden eisen 80 miljoen euro van AENA vanwege vliegvertragingen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) De vereniging voor gedupeerden van de sluiting van het luchtruim dient de komende weken een eis tot schadevergoeding in bij de Spaanse luchtvaartautoriteit AENA voor een waarde van 80 miljoen euro. Dit bedrag komt overeen met 10.000 euro per gedupeerde reiziger. In totaal dienden 8.000 reizigers een klacht in wegens geleden morele schade gedurende de wilde staking van de Spaanse luchtverkeersleiders en de sluiting van het luchtruim daarna.

De Spaanse overheid zag zich in december vorig jaar genoodzaakt de noodtoestand uit te roepen, waardoor het leger de controle over het luchtruim overnam.

De luchtverkeersleiders legden hun werk neer uit protest tegen de voorgenomen privatisering van diverse luchthavens en uit onvrede overhun arbeidsvoorwaarden. De gedupeerden kunnen hun klachten indienen tot 3 december 2011.

Advocaten

Volgens de advocaten van de vereniging voor gedupeerden hebben laten weten dat naast het bedrag van 80 miljoen euro er nog 2 groepen gedupeerden hun geleden schade zullen verhalen. De betreffende bedragen zullen in oktober en december 2011 bekend worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend