skip to Main Content
Restaurants La Carihuela in Torremolinos gesloten vanwege vliegende mieren
123RF

Restaurants La Carihuela in Torremolinos gesloten vanwege vliegende mieren

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Restaurants La Carihuela in Torremolinos gesloten vanwege vliegende mieren

123RF

MÁLAGA – Afgelopen donderdag moesten de restaurants van La Carihuela in de kustgemeente Torremolinos hun deuren sluiten vanwege de massale aanwezigheid van vliegende mieren. Vanwege de weersomstandigheden en de tijd van het jaar ontwikkelen mieren vleugels om zo op zoek te kunnen gaan naar nieuwe woonplaatsen. Afgelopen donderdag besloten deze mieren echter massaal op pad te gaan met alle gevolgen van dien.

De mieren met vleugels heten in het Spaans “hormigas con alas” of in het kort “alúas” en worden op veel plaatsen in de provincie Málaga gezien. De meeste mieren hebben geen vleugels, maar tijdens de paarperiode van mieren kun je ineens zwermen vliegende mieren zien. Het grootste deel van het jaar zijn alleen de werksters te zien. In de paartijd zie je de gevleugelde mannetjes en jonge koninginnen.

Dat gebeurde dus ook afgelopen donderdag waarbij duizenden mieren besloten tegelijkertijd te gaan vliegen waardoor de restaurants aan de zeeboulevard (paseo marítimo) in La Carihuela overspoeld werden door mieren met vleugels en normaal eten of zitten niet meer mogelijk was. Veel restaurants besloten geheel te sluiten terwijl men bij andere restaurants alleen binnen kon zitten met de airconditioning aan.

Veel mensen dachten dat het om een zwerm muggen ging maar het waren vliegende mieren waarvan het bestaan niet zo heel bekend is bij de meeste mensen. Normal gesproken zijn deze mieren met vleugels te zien in de natte herfstperiode maar de lagere temperaturen en regenval in de maand mei en juni dit jaar heeft ervoor gezorgd dat de mieren besloten massaal op pad te gaan.

Echt schadelijk zijn vliegende mieren niet. Behalve als je echt in een nest trapt of erin gaat zitten. Dan kunnen ze wel mierenzuur op je spuiten. Dat irriteert een beetje, maar is verder niet zo erg. Zwarte mieren kunnen bijten, maar dit is doorgaans niet pijnlijk.

De aanwezigheid van een kolonie vliegende mieren is vooral lastig: mensen vinden ze vies en zijn er bang van. Daarnaast is het niet hygienisch om tientallen vliegende mieren op je bord, bestek en in je glazen te hebben … laat staan op je eten of in je drinken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Waarschijnlijk de “bruidsvlucht”, een bekend fenomeen, maar heel lastig als je een restaurant hebt. Met een paar dagen zijn ze weer weg!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken