skip to Main Content
Meer dan 1.700 vrijwilligers om bosbranden in de regio Valencia te voorkomen

Meer dan 1.700 vrijwilligers om bosbranden in de regio Valencia te voorkomen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

vrijwilligers1aVALENCIA – In de binnenlanden en bergachtige gebieden van de autonome deelstaat Valencia zijn meer dan 1.700 vrijwilligers werkzaam die de bossen en natuur afzoeken naar mogelijke brandhaarden om zo bosbranden te voorkomen en indien nodig te bestrijden. Deze vrijwillige parkwachters zijn actief in de provincies Valencia, Alicante en Castellón. Doelstelling is het voorkomen en/of vaststellen en lokaliseren van mogelijke bosbranden.

Er zijn dit jaar 1.700 vrijwilligers die helpen in de strijd tegen bosbranden in de deelstaat Valencia waarvan 80 teams met in totaal 1.500 personen die de bergen en natuur afspeuren op zoek naar mogelijke bosbranden en om deze te voorkomen terwijl er nog eens 200 vrijwilligers zijn die cursussen hebben gevolgd om mee te helpen in de echte bestrijding van de branden en zo de brandweer en parkwachters te ondersteunen.

Het gebrek aan regen en de enorm hoge temperaturen zorgen ervoor dat de hele deelstaat Valencia en dan vooral de binnenlanden, bosbrand gevaren hebben. Doelstelling is om koste wat kost grote natuurrampen te voorkomen, iets wat helaas niet kon gebeuren bij de laatste grote brand in Castellón enkele weken geleden.

De regionale regering van de Comunidad Valenciana heeft het aantal vrijwilligers met 21% verhoogd omdat er dit jaar meer dan ooit gevaren zijn voor allesvernietigende bosbranden. De Generalitat heeft daarnaast een budget van bijna 82 miljoen euro voor de bestrijding van bosbranden in Valencia, Alicante en Castellón. Alleen al in de provincie Alicante heeft men 856 brandweermannen, tientallen voertuigen en helikopters en vliegtuigen ter beschikking om bosbranden te voorkomen en te bestrijden.

Bovenop deze 1.700 vrijwilligers moet men ook nog eens de vrijwillige werknemers van de Protección Civil meerekenen die naast het helpen bij bosbranden nog veel meer taken hebben in de regio – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken