skip to Main Content
Meer dan 4.800 hectare en 7 procent van het eiland La Palma in de as gelegd tijdens bosbrand

Meer dan 4.800 hectare en 7 procent van het eiland La Palma in de as gelegd tijdens bosbrand

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

bosbrand31aTENERIFE – De enorme bosbrand op het eiland La Palma, de grootste tot nu toe dit jaar in Spanje, is na zes dagen blussen nog steeds niet onder controle. Inmiddels is er meer dan 4.800 hectare natuur in de vlammenzee verdwenen wat overeenkomt met bijna 7% van de totale oppervlakte van het Canarische Eiland. De brandweer is nog steeds hard aan het werk om de brand te stabiliseren.

De bosbrand op het Canarische Eiland La Palma is tot nu toe dit jaar de grootste en ergste bosbrand van Spanje. Vorige week woensdag ontstond de brand nabij de plaats El Paso door nalatigheid van een Duitser die wc papier verbrandde waardoor de bosbrand in een droog gebied kon ontstaan. Inmiddels is er meer dan 4.800 hectare natuur verwoest op het eiland wat overeenkomt met bijna 7% van de totale oppervlakte van het eiland.

Bij de bosbrand moesten 2.500 inwoners uit verschillende dorpen uit voorzorg geëvacueerd worden en overleed een parkwachter tijdens de bluswerkzaamheden. De veroorzaker van de brand is een 27-jarige Duitser die inmiddels door de politie in de cel is gezet in afwachting van een proces.

Er zijn op dit moment 560 brandweermannen aanwezig om het vuur te bestrijden waarvan er dagelijks 300 bezig zijn om de brand te bestrijden. In zes dagen tijd komt dat neer op 6.516 uren dat de brandweer bezig is met het harde en moeilijke werk om als eerste te voorkomen dat de brand groter kan worden en dat er huizen beschadigd raken of in de as worden gelegd, iets wat tot nu toe voorkomen kon worden. Er zijn naast de brandweermannen op de grond ook 12 helikopters en vliegtuigen bezig met de bestrijding van het vuur die samen al meer dan 1.000 keer water over de brandhaarden hebben gegooid.

De hoge temperaturen, de wind, het moeilijk te bereiken gebied en vele bomen hebben ervoor gezorgd dat het werk voor de brandweer niet makkelijk is, iets wat ook wel blijkt na zes dagen van werkzaamheden. De bevolking van het eiland probeert de brandweermannen te steunen door overal het woord “gracias” te laten zien, op de daken met spandoeken of op de grond met letters gevormd van stenen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken