skip to Main Content

Sevilla en Real Madrid opnieuw tegenover elkaar in Europese Supercup

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

supercup2016-1aVOETBAL – Dinsdagavond zit heel Spanje en een groot deel van Europa aan de buis gekluisterd voor de alweer 42e Europese Supercup finale. Dit jaar staan er twee Spaanse teams in de finale die plaatsvindt in Trondheim. De wedstrijd zal gaan tussen de Champions League winnaar Real Madrid en de Europa League winnaar Sevilla. Beide teams stonden ook al in 2014 tegenover elkaar waarbij de Koninklijke met 2-0 in Cardiff wist te winnen.

Voor Sevilla is het als winnaar van de Europa League 2015/2016 alweer de vierde keer dat ze in de UEFA Super Cup finale staan na wedstrijden in 2006, 2014 en 2015. Het is daarnaast dus ook de derde keer op rij dat de Sevillanen in de Super Cup staan, iets unieks. In 2006 wist Sevilla met 0-3 van FC Barcelona te winnen maar wisten de Catalanen dat goed te maken met een spannende 5-4 winst in 2015. Daarvoor in 2014 stond Sevilla tegenover Real Madrid waarbij de Madrilenen met 2-0 wisten te winnen. Als het aan Sevilla ligt zal deze uitslag dinsdag andersom zijn.

Real Madrid staat net zoals Sevilla voor de vijfde keer in een Europese Super Cup finale. Dat aantal wordt slechts overwonnen door de 9 verschijningen van FC Barcelona, 7 van AC Milan en 5 van Liverpool. FC Barcelona is de titelhouder wat betreft gewonnen Europese Super Cups met vijf titels net zoveel als AC Milan. Ajax staat samen met Liverpool op de derde plaats met 3 titels gevolgd door Real Madrid met 2 titels.

Wat er dit keer ook zal gebeuren, of nu Real Madrid of Sevilla wint, het zal de veertiende keer zijn dat de Europese Super Cup naar een Spaanse club zal gaan. Italië staat op de tweede plaats met 9 titels gevolgd door Groot Brittannië met 7 titels.

Het is voor Sevilla en Real Madrid de 177e keer dat ze tegenover elkaar staan in een competitie waarbij Real Madrid 94 keer wist te winnen en Sevilla 54 keer met de winst naar huis ging. Daarnaast werd er 29 keer gelijk gespeeld door beide teams. In de Spaanse La Liga competitie van vorig jaar wist Sevilla de eerste wedstrijd in november met 3-2 te winnen van Real Madrid maar wist de Koninklijke in de tweede wedstrijd in maart met 4-0 te winnen van Sevilla – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken