skip to Main Content
Het kwik is niet onder de 38 graden gekomen met maximaal 42,2 graden aan de Costa del Sol

Het kwik is niet onder de 38 graden gekomen met maximaal 42,2 graden aan de Costa del Sol

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – De bewoners en bezoekers aan de Costa del Sol hebben het warm, zeer warm. De terral wind zorgt er al dagen voordat het zeer heet is waarbij de temperaturen langs de hele kustlijn niet onder de 38 graden zijn gekomen op dinsdag. De hoogste temperatuur werd gemeten in Vélez-Málaga met maar liefst 42,2 graden gevolgd door Estepona met 40,5 graden. Terwijl de Middellandse Zee regio’s in het noordoosten en zuidoosten van Spanje te maken krijgen met regen, onweer en lagere temperaturen, is het nog steeds warm aan de Costa del Sol en de hele Andalusische kust.

De hoogste temperatuur van Spanje werd op dinsdag om 14.20 uur gemeten in de gemeente Vélez-Málaga waar het kwik steeg naar 42,2 graden. De terral wind heeft er tevens voor gezorgd dat zo’n beetje de hele kust in het zuiden te maken heeft met temperaturen boven de 38 graden waarbij het in Estepona 40,5 graden werd om 14.50 uur. In de gemeente Huércal-Overa in de provincie Almería werd het echter nog iets warmer dan in Estepona met 40,9 graden op de thermometer. Bij het vliegveld van Málaga werd een temperatuur gemeten van 39,3 graden, in het historische centrum van de stad 39 graden en in de haven van Málaga 38,9 graden.

De Spaanse weerdienst had op maandag al een geel weeralarm afgegeven voor de kust in Andalusië met temperaturen tussen de 38 en 40 graden en ze hebben gelijk gekregen. Langs de hele kust van de provincie Málaga is het niet kouder geworden dan 38 graden. Daar komt op woensdag echter een einde aan als de terral verdwijnt en de temperaturen dalen naar 30 tot 33 graden, wat normaler is voor de tijd van het jaar. Op donderdag verwacht men zelfs wat regen in Andalusië en de provincie Málaga.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken