skip to Main Content
Half miljoen kippen overleden als gevolg van de hittegolf in Galicië
Pixabay

Half miljoen kippen overleden als gevolg van de hittegolf in Galicië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Half miljoen kippen overleden als gevolg van de hittegolf in Galicië

Pixabay

A CORUÑA – Op woensdag heeft de bond van agrariërs in Galicië aangegeven dat er tenminste een half miljoen kippen door de enorme hitte tijdens de hittegolf in Galicië zijn overleden. Volgens de Unións Agrarias gaat het om 5% van alle kippen in de deelstaat die bij 800 fokkerijen te vinden zijn.

Volgens de regionale bond van agrariërs is men bij veel fokkerijen al dagen bezig om de lichamen van overleden kippen weg te halen waarbij dit bij sommige fokkerijen om aantallen gaat van meer dan 4.000 kippen . Gemiddeld hebben fokkerijen 18.000 tot 20.000 kippen waarbij het dus om zo’n 30% van het totaal aantal kippen gaat.

Niet alleen is het een verlies van levende dieren maar is het voor de fokkerijen ook een enorme financiële strop. Daarbij moet men de elektriciteitskosten optellen van de koelinstallaties die de meeste fokkerijen hebben geïnstalleerd.

Volgens de cijfers van de Unións Agrarias worden er in Galicië zo’n 13 miljoen kippen gefokt, een sector waarin zo’0n 5.000 mensen werkzaam zijn en een omzet gehaald wordt van zo’n 400 miljoen euro op jaarbasis.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Ach mooie artikelen.
  De dieren maffia komt weer boven drijven maar alle mensen die negatief commentaar leveren eten stiekem nog altijd hun stukje vlees.

  Men vergeet 1 heel belangrijk aspect en dat is dat de agrarische sector in Spanje al jaren lang totaal onder de nulstand leeft. EU subsidies houden de boeren overeind, dat zijn de landbouw boeren en ook de vlees sector. Spaanse boeren worden betaald om minder te produceren, net als vele boeren in de hele EU.

  Heeft iemand die half miljoen dode kippen gezien? Weten we zeker dat dit door de hitte komt? Neen, bewijs legt men niet voor heh. En laten we wel wezen een half miljoen kippen in een industrie als Spanje?? Die hangen normaal op een gemiddelde Zondag over het hele land genomen in de afhaal tenten, dus kom op zeg, drama drama drama dames en heren….maar als jullie eerlijk zijn denken jullie toch ook,….tok tok weer een ei.

  En zoals leo zegt, het is de voorbode om de prijzen te verhogen, en voor de mensen die hier zo negatief reageren, eet dan zelf geen vlees dan kan je er ook geen deel aan hebben.
  En was er dan nu eerst de kip of het ei? Het artikel in het Spaans komt op mij nogal nep over.

 2. Jullie hebben allemaal gelijk. Het is gewoon dierenleed en helemaal niet nodig. Ik heb zelf vroeger leiding gegeven aan een kippenfarm in het verre oosten en daar is het altijd warm. Sterfte cijfer is gewoon achterlijk hoog omdat ze hun technische installaties niet op orde hebben en gewoon doorgaan met de productie van fijnstof, het liefst een farm tegen de rand van het dorp of zelfs in het dorp. Hier moet de EU nu eens ingrijpen want de manier hoe dit soort landen omgaan met fokkerijen gaat helemaal nergens over.

 3. Vlees mag best een heel stuk duurder worden, dan eten we er tenminste minder van. Goed voor het milieu, de gezondheid en voor de boeren. Als ze dan ook nog beter voor hun dieren gaan zorgen, al dan niet gedwongen door de regering, is het helemaal perfect.

  1. Als vlees duurder word wil dat nog niet per definitie zeggen dat die meerprijs ook daadwerkelijk bij de boer terecht komt, als voorbeeld heeft in Nederland Appie Heyn de melkpakken in een paar weken met €0,29 verhoogd, met als argument dat de boeren hebben te lijden onder de droogte. de boer zelf word al maanden afgescheept met een melkprijs van ong. €0,35 per liter, de grootste winst gaat naar de retailers

 4. 4 maanden geleden zijn er evenveel in een brand gestorven in het kleine Vlaanderen. Er waren geen prijsverhogingen nadien.
  Een half miljoen klinkt heel veel maar is in verhouding vd totaliteit een peulschil, zeker in een land als Spanje. Die aantallen wordenbzeervsnel terug op peil,gebracht hoor. Ik doe niet mee aan het doemdenken van anderen.
  Wel jammer voor de dieren om zo dood te gaan

 5. Ok als je dit soort berichten leest is dat altijd een voorbode van prijsverhogingen. Dus reken er maar op dat kip en ei een heel stuk duurder zullen gaan worden.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by