skip to Main Content
Minder woningen verkocht in Spanje in juni
123rf

Minder woningen verkocht in Spanje in juni

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Minder woningen verkocht in Spanje in juni

123rf

MADRID – Volgens de actuele gegevens van het Spaanse Bureau voor de statiek (INE) zijn er in de maand juni 44.692 woningen verkocht wat een stijging is van 1,8% ten opzichte van de maand juni in 2017. 36.567 van deze woningen (81.8%) waren bestaande woningen terwijl 8.125 nieuwbouw woningen waren (18,2%).

De meeste woningen werden verkocht in Andalusië met 9.165 verkochte huizen (+8,7%) gevolgd door Catalonië met 6.963 verkochte woningen (-1,5%), de Comunidad Valenciana met 6.958 woningen (+11,7%) en de Comunidad de Madrid met 6.686 verkochte huizen (-6,9%).

De grootste stijging wat betreft verkochte woning was te merken in Murcia met 1.366 woningen wat een stijging is van 14,5%. De grootste daling werd genoteerd op de Balearen waar 1.236 woningen werden verkocht, een daling van 15.6%. Ook op de Canarische Eilanden werden 11,8% minder woningen verkocht met 2.186 verkochte huizen.

In totaal veranderden er in de maand juni 172.265 eigendommen van eigenaar, onderverdeeld in 87.647 koop/verkoop (compraventa), 37.733 erfenis (herencia), 3.588 donatie (donación), 507 overschrijving van eigendomsrecht (permuta) en 42.790 diversen (otros).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Idealista, pisos etc geven allemaal gratis rapporten uit over de woningbouw. De prijs van een woning is in Spanje helaas niet gratis bij het kadaster te verkrijgen, volgens mij door privacy. Wat je wel kunt doen is kijken wat de woningen in de buurt doen, trek er eerst maar eens 30% af, veel overvraagd.

 2. Jongens toch !
  Minder ipv meer : de tekst zegt toch MEER ! Altijd zo’n opmerkingen !
  Wees blij dat we dagelijks en GRATIS nieuws krijgen en op de hoogte worden gebracht.
  Wat de cijfers betreft : die zal de redactie niet uitvinden en al zou er een klein verschil zijn, weet U de exacte cijfers nog binnen een paar dagen ?

  1. Sonia toch ! Als je al geen (terechte) opmerking mag geven !!
   Een titel geeft de essentie van een tekst weer en die MOET ondubbelzinnig juist zijn .

 3. Ik zou eens willen weten waar julie die informatie vandaan halen. Ik heb hier getracht om uit te vissen hoeveel appartementen verkocht waren in een bepaalde streek (stad of kleiner) en aan welke prijs, en die informatie is alleen te vinden op het registratie en moet ge 19 euro betalen voor EEN adres.
  thx

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken