skip to Main Content
Aantal Spaanse opa’s en oma’s wat financieel voor kinderen en kleinkinderen zorgt toegenomen

Aantal Spaanse opa’s en oma’s wat financieel voor kinderen en kleinkinderen zorgt toegenomen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

opaoma1aMADRID – Ook al zegt de overheid dat de crisis bijna voorbij is en het met de economie beter gaat, op straat is daar nog niet altijd iets van te merken. Volgens een studie van Educo is het aantal opa’s en oma’s wat voor de eigen kinderen en kleinkinderen zorgt toegenomen tot 80%.

De ouderen besteden gemiddeld 290 euro per maand aan financiële hulp voor hun kinderen en kleinkinderen. Daarnaast zorgen veel opa’s en oma’s ook nog eens voor de kleinkinderen in het geval van ouders die beiden werk hebben of in het geval men met zijn allen in een woning woont.

Op dit moment is 80% van de opa’s en oma’s in Spanje verantwoordelijk voor een deel van de financiën van hun kinderen terwijl dat in 2010 nog maar 20% was. Er zijn veel Spaanse families waarvan zowel de man als vrouw geen baan hebben, een situatie die het moeilijk maakt om voor de eigen kinderen te zorgen. Daarbij spelen de grootouders dus steeds een grotere rol.

Met een nieuwe reclamecampagne van Educo wil men de bevolking wijzen op dit feit. De titel van de campagne is “zij eet niet zodat jouw kleinkind kan eten”. Veel opa’s en oma’s geven dan ook in een studie aan dat hun persoonlijke situatie er op achteruit is gegaan gedurende de crisisjaren – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken