skip to Main Content
De helft van de Spanjaarden heeft liever dieren dan mensen als gezelschap
Amazon.es

De helft van de Spanjaarden heeft liever dieren dan mensen als gezelschap

MADRID – Volgens een enquête van de online warenhuisketen Amazon heeft 52% van de ondervraagden liever dieren als gezelschap dan mensen. 86% van de deelnemers aan het onderzoek meent dat huisdieren bijdragen aan de mentale gezondheid terwijl 60% zegt dat dankzij een huisdier de persoonlijke relatie ook beter is geworden. 67% zegt dat ze hun huisdier omschrijft als hun ‘baby’ of ‘kind’.

De enquête van Amazon werd uiteraard gehouden onder eigenaren van huisdieren. Maar feit blijft dat men niet zonder een huisdier kan leven en er alles voor over heeft om hun geliefde viervoeters (want het gaat hoofdzakelijk over honden en katten) het naar hun plezier te maken.

Zo zegt 62% van de ondervraagden dat ze de verjaardag van hun huisdier viert, 84% zegt dat ze beloningen zoals koekjes en botten koopt, 63% zegt dat ze speeltuig koopt en 33% heeft toegegeven al eens een fotograaf te hebben betaald om foto’s te maken van een huisdier.

Er zijn meer verrassende uitslagen (al zijn die niet zo verrassend voor huisdiereigenaars) zoals dat 49% van de deelnemers zegt een vakantie te hebben aangepast vanwege een huisdier, 36% zegt dat ze meubels heeft moeten veranderen en 18% zegt dat ze een allergie geaccepteerd heeft om samen te kunnen leven met een huisdier.

In Spanje geven huisdiereigenaren gemiddeld 45 euro per maand uit aan hun huisdier. 21% van de deelnemers zegt dat ze meer geld uitgeeft aan de hondentrimsalon dan aan een eigen kapper terwijl 20% van de deelnemers zegt een profiel op een social netwerk gecreëerd heeft voor een huisdier.

Sterker nog, Amazon staat het toe om een profiel te creëren voor een huisdier. Eigenaren van de honden, katten of andere dieren kunnen het ras, de leeftijd en gewicht invullen en foto’s uploaden waarna Amazon een gepersonaliseerde website met producten zal aanbieden. Om dat systeem te promoten is Amazon de #AmazonPets2019 actie gestart waarbij het warenhuis op zoek is naar een dierengezicht voor campagnes. Bezoek voor meer informatie over o.a. de deelname deze website.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 17 reacties
 1. Uit ondervinding weet ik dat Spanjaarden zich niet veel bekommeren om hun huisdieren. Velen worden er na een tijd op straat geworpen omdat ze ze moe zijn of ze te veel kosten. Zich bezig houden en spelen met hun viervoeter is te vermoeiend

 2. Ik heb een lieve partner waar ik zielsveel van hou en waarschijnlijk houdt hij ook van mij al hoor ik hem dat nooit zeggen. Hij is zoals een kind van enkele maanden, heeft de ganse dag zorgen nodig en is niet in staat tot enige conversatie. Ik vertel hem mijn problemen maar hij snapt er niets van, kijkt me onbegrijpend aan en wandelt dan ongeïnteresseerd weg. Vrienden heb ik niet meer want die zijn bang voor hem. Hij wast zich nooit, stinkt en laat het aan mij over om zijn drollen op te ruimen. Hij mag ook niet alleen buiten en dus sluit ik hem op als ik weg moet, wat hij uiteraard niet leuk vindt en om zijn onvrede te tonen bijt hij dan alles stuk. Hij kijkt me verwijtend aan wanneer ik hem alleen laat en lijkt blij wanneer ik terugkom en hij dus weer op mij kan rekenen.
  Ik hou idioot veel van hem. “De liefde moet van twee kanten komen!” zeggen de mensen wel eens, maar in onze relatie hoeft dat niet want hij is een lieve hond.

   1. Leo, ik geef jou volkomend gelijk. En dat gebeurt in elke land.
    “Hoe meer ik de mensen leek kennen, hoe meer ik van dieren houd”.

  1. John Nijsten, zo te zien ken jij alleen de slecht en egoïstische eigenaren en dat is NIET de meerderheid van de eigenaren. Jij kunt niet alle Spanjaarden over een kam scheren. Dus niet beoordelen als jij niet eens een 10% van dat volk ken. En het ligt ook waar jij in Spanje, als jij daar wel woont.

   Mijn ervaring is heel anders dan die van jou.

 3. Wij, mijn echtgenote en ik, beiden 65 zoeken nu 2 maanden in Andalusia naar een huurwoning waar wij willen wonen met onze 2 kleine ,13 jarige hondjes.
  NERGENS worden wij MET onze hondjes toegelaten!
  Ruim 60% vd advertenties en makelaars laten weten:mascottes NO!
  Hele discussies hebben wij
  gehad met menig makelaar en huiseigenaar,doch blijven wij voorlopig in onze caravan tot wij wel een “diervriendelijk” iemand gevonden hebben die ook in hun huurcontract laat opnemen dat wij 2 hondjes hebben en géén opgeschoten kinderen die alles kapot maken,want kinderen zijn afgoden in Spanje!En dat in 2019!

 4. Ik kan er goed inkomen dat men een huisdier heeft maar het zijn veelal de baasjes die zouden moeten heropgevoed worden en wat meer respect hebben voor de andere mensen.De uitwerpselen van hun dier opruimen dat kennen de meeste niet ik dacht nog thans dat er hier in Spanje wetgeving over is maar iedereen veegt er zijn voeten aan (de meeste toch) controle is er niet en zo vervuilen hun lievelingen dat het een lust is.Gebruik de zakjes om de hondenpoep op te ruimen en neem water mee wanneer uw dier geplast heeft en alles zal er zoveel netter bij liggen.

 5. Hartverwarmend, zowel via het onderzoek als de mensen die hierop reageren, te vernemen hoe iedereen hun dier een warm hart toedraagt.
  Proficiat aan alle dierenvrienden 👍👍

 6. De wereld is echt gek en dolgedraaid. Enerzijds verwaarloosd huisdieren , anderzijds worden huisdieren verheven als troeteldieren , levenspartner als toevlucht . Begrijp mij goed als het met zorgzaamheid en liefde voor het dier gebeurd heb ik er geen moeite mee . Waar ik wel een grote hekel aan heb is veel alleen laten en geen aandacht geven. Ook een huisdier is een levend wezen en heeft gevoel net als een mens. Geen verschil tussen mens en dier. Vandaar dat er steeds meer gekozen wordt voor alleen een huisdier. De relatie / verbintenis is tussen mens en dier. Heel sterk en gaat ver in de ziel en geest. Bij mensen gaat het meestal om geld en macht. De mens is afgestoten door de natuur. Niet iedereen , misschien is er nog hoop voor herstel. Alleen dolgedraaide gekken hebben verloren in het leven. Die krijgen het nog zwaar. Tijdelijk door sterfelijkheid. Eens staan er anderen op en hebben een visie die niet meer met geweld en vernietiging te maken willen hebben. Nooit meer vervuiling en onderdrukking. Overleven en behoud van alles wat op deze planeet bestaat. Dat is hun doel en overtuiging. De rest die niet mee wil doen . Sterft uit. Over en uit. De leeghoofden hebben niets te bieden en worden massaal gemeden. Verbannen. We leven op 1 planeet . Geen tweede in reserve. Wakker worden en snel. De zeespiegel stijgt en andere delen drogen uit. Regenwater komt met bakken uit de lucht vallen. Het wegspoelen van bergwanden en gronden. We moeten zeker voor de dieren anders gaan denken en de schouders eronder voordat de ellende met al dat water begint. Geen kustlijnen meer zeg maar vaarwel tegen toerisme in Spanje en elders. Water trappelen is tijdelijk.

 7. Met een huisdier,ben je nooit alleen, ze zijn dankbaar, verwarmen je als je ziek bent.en ze blijven altijd van je Houden.Onvoorwaardelijke liefde geven ze, kan je van mensen niet zeggen.

 8. Dat is hoopvol om te horen !
  Dank voor de tip Henri vd site.
  Ik slaap altijd onderweg in de auto, met de hond,
  omdat ik geen zin heb als de hond ergens niet naar binnen mag.
  Reuen plassen inderdaad tegen bomen, palen, struiken, autobanden en
  bij gebrek hieraan, tegen gevels.
  Een tip voor bovenstaand “anoniem chagarijn “:
  plaats een waterfles met water tegen de gevel en de reu zoekt een andere plek om te markeren.

 9. Wat vreemd van de Spanjaarden. De hollanders vinden juist dat er meer slecht dan goed voor dieren gezorgd wordt in Spanje. Het aantal honden dat niet gesocialiseerd is en een muilkorf om moet Is in Nederland onvoorstelbaar en vind zijn oorzaak in de opvoeding in het eerste levensjaar van de dieren. Ze worden vaak niet eens in-ent, of gesteriliseerd, evenmin als katten. Omdat ze niet gesocialiseerd zijn worden ze of gemuilkorfd, of de straat op geschopt. Honden mogen daarom niet in taxies of bussen. Het is jammer dat er geen rehabilitatie-traject voor honden of katten wordt opgezet door de regering.

 10. Ik ga enkel op hotel of restaurant waar mijn hondjes binnen mogen. Op de site van ” Travel Guau ” vind je deze plaatsen en je kan zelfs een cataloog aanschaffen over heel spanje.

 11. Maar meer dan de helft weet niet hoe ze hun honden moeten verzorgen,ze laten ze plassen tegen de huisgevels,en de uitwerpselen worden niet altijd opgeruimd.Dan gaan ze werken,en de honden blijven blaffen en huilen op hun terras.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken